Cum se solicita de catre partea vatamata, procurorului, studierea personala (nu prin avocat) a unui dosar aflat in faza de cercetare penala? In scris, printr-o cerere inregistrata la Parchet ? Raspunsul va fii tot in scris, unde se specifica si data de acordare a dosarului? Se poate face o cerere pt copierea tuturor actelor din dosar?- MENTIONEZ CA ESTE UN DOSAR CU NUP INITIAL, APOI REINTORS SPRE CERCETARE PRIN SOLUTIE DEFINITIVA.Multumesc.
dosarul s-a finalizat si s-a dat si o soluti care a ramas definitiva.
cererea in vederea studierii dosarului, precum si in vederea xeroxarii acestuia , daca ati fost parte in dosar o puteti face personal si mergeti cu ea la arhiva.
trebuie sa aveti si buletinul de identitate la dvs .
Imi pare rau, cred ca v-am indus in eroare. S-a dat NUP initial, iar apoi dosarul a fost intors de catre instanta la parchet pentru continuarea cercetarilor.Deci, este inca in faza de cercetare penala .
Intrucat urmarirea penala are caracter nepublic , spre deosebire de etapa judecatii a procesului penal , care a una publica (cu exceptiile prevazuta de Codul de Procedura Penala ), aveti posibilitatea de a afla stadiul actelor de cercetare prin intermediul avocatului dumneavoastra.