avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrierea in fals a unui act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrierea in fals a unui act

Buna Ziua,

Cine ar putea sa ma lamureasca la cateva intrebari! Problema este urmatoarea: tatal meu a cumparat un apart 2 cam. de la concubina unui prieten de-al lui. Domnul si concubina aveau inainte o casa pe care au vandut-o si au cumparat 2 apart.
Intr-unul sta concubina, pe altul l-a vandut tatalui meu., in prezenta proprietarului, adica acest domn si a concubinei, in fata unui notar cu acte in regula. Domnul in acea perioada era bolnav, in sensul ca a murit la scurt timp, pana sa inceapa procesul de ciroza.
Acum unde e problema..tata a fost dat in judecatata de catre mostenitorii (copii difuntului ) pentru ca acesta nu a vrut sa le lase mosteniri nimic. A fost un proces si pentru apart. concubinei, care a rezultat cu plata concubinei a 30% din valoarea estimata a apart.
Acum tata este in proces cu cei 2 copii pe acest apart care l-a cumparat cu acte in regula. sunt la faza in care este acuzat de inscrierea in fals.
Intrebarea mea este: cat dureaza aceasta analiza a inscrieii in fals..pt ca au trecut 11 luni si nu primit nici un raspuns de la parchet sau tribunal..sau care este procedura, trebuie sa mearga tata la parchet sau tribunal sa intrebe de dosar? sau cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Si cat mai dureaza un astfel de proces?

Va multumesc si astept raspunsurile dvs!!!)
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 23:03, 28 Septembrie 2009
Un astfel de proces poate dura si 7-8 ani de zile fiindca dosarul nu a juns nici macar in instanta ! Fiindca altfel tatal dvs ar fi fost citat! Un proces nu se rezuma doar la judecata in fond . Exista si cai de atac:apel , recurs , precum si cai de atac extraordinare : contestatie in anulare , etc...
Tatal dvs ar trebui sa mearga la parchet la procurorul care instrumenteaza dosarul si sa verifice stadiul cercetarilor si rezultatul expertizei.
SUCCES!
B-)
Va trebui tatal dvs. sa mearga sa se intereseze de stadiul lucrarilor la acest dosar, la Parchet .Daca nu a fost chemat inca sa dea declaratie si nu s-a facut nici expertiza grafologica, va mai dura ceva timp...poate 1 an, poate mai putin...
Pana acum procesul se desfasoara pe durata a 2 ani!) Prima data a fost chemat sa dea declaratie, apoi s-a facut tot; expertiza grafologica, tot felul de acuzatii.. iar acum este inscrierea in fals! Poate dura mai mult de un an...iar daca nu mai au alte probe trebuie sa ajunga la recurs asupra decizie?
Avocatul nostru spune ca nu va mai dura mult...dc vor face recurs inca un an..dar daca aduc si alte probe..dc nu anul acesta se termina! E adevarat? Si sapt viitoare tata va merge la Parchet sa intrebe de dosar in ce stadiu a ajuns!

Va multumesc!)
Buna Ziua, va rog sa-mi raspundeti in legatura cu inscrierea in fals...tata a depus cererea la parchet..si abia in 30 de zile primeste raspuns! Cat va mai dura o inscriere in fals??? Procesul se desfasoara pe 2 ani..si tot va mai continua???? Astept raspunsul dvs!
Acum tata a primit o citatie de la Politie. A fost la politie si a dat declaratia privind modul cum a cumparat apart.! Dupa ce sunt citate partile si martorii ce urmeaza? Se pune acest Neinceperea Urmaririi Penale si sunt citati in instanta???

Alte discuții în legătură

Cat dureaza inscrierea in fals???? ContSters90616 ContSters90616 buna ziua! am intrat pe acest forum pt c nu mai stiu cat mai am de asteptat! va rog sa-mi spuneti cat dureaza o inscriere in fals, adica pe data de 10.10.2008 ... (vezi toată discuția)
Insolventa suspecta pocora mariana pocora mariana administratorul unic cesioneaza in 1999 (timp in care este diagnosticat cu anevrism si ambii rinichi polichistici) 70% din actiunile firmei X concubinei sale. ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mina falsa partaj judiciar lampadin2 lampadin2 Piritul , la a treia infatisare a depus o chitanta de mina falsa prin care pretinde ca a cumparat o cota parte din teren si casa de la un unchi al meu.Trebuie ... (vezi toată discuția)