avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa ambii parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa ambii parinti

Buna ziua...am si eu cateva nelamuriri si as dori sa aflu cateva raspunsuri de la dvs. daca este posibil in situatia urmatoare...sotului meu ia decedat mama in 2008 si tatal in 2014 nu a fost facuta succesiunea dupa nici unul dintre ei si suntem 3frati....as dori sa stiu urmatoarele:
-- acel 1% din masa succesorala trebuie platit pt.fiecare an depasit dupa decesul mamei???sau se plateste o singura data cand se face succesiunea??
--sotul meu este in italia si am dori sa ii faca o procura surorii lui pt.a fi reprezentat la notar...ce ar trebui sa scrie in acea procura...sau cum se numeste aceasta procura???
--si sora lui cu aceasta procura poate face si alte lucruri???ca nu prea e convins sotul meu 100% de sora lui....
VA MULTUMESC ANTICIPAT,
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:45, 2 Iulie 2015
1. Aveti de platit impozit de 1% din valoarea masei succesorale(valoarea bunurilor care fac parte din mostenire) o singura data
2. Procura notariala de reprezentare pe care sotul are posibilitatea să o încheie la consulatul Romaniei din tara in care se afla.
3. va obţine actele necesare dezbaterii procedurii succesorale, va stabili întinderea masei succesorale, numărul şi calitatea moştenitorilor, va da toate declaraţiile necesare, va putea semna încheierea finală, va achita toate taxele legale, va solicita eliberarea certificatului de moştenitor şi va semna în numele sotului unde va fi necesar
multumesc pt raspunsul promt...as mai avea o intrebare la situatia aceasta: ei( 2frati si o sora) sau inteles prin TELEFON ca terenul si casa parinteasca sa faca succesiunea pe toti 3 fara sa imparta nimic..sa ramana la toti 3 pana nu se decide fiecare pe viitor ce va face.... acum intrebare mea este:
-- sora lui cu aceasta PROCURA de reprezentare poate cumva sa il dea "la o parte" pe al meu sot??? in sensul ca poate ea se razgandeste cu celalalt frate si vor sa ia unul casa si altul terenul si pe al meu sot sa il "pacaleasca" sa ii trimita procura si sa semneze ea ce vrea in favoarea ei???
-- ce ar trebui SPECIFICAT in aceasta procura ca sa nu poata fi "pacalit"....??

multumesc,
Sa fiti mai linistita sa va faca dumneavoastra procura asa cum a mentionat si dl .alv84 mai sus, sau o alta persoana in care are incredere.
In generel procura foloseste doar pentru ce a fost emisa nu si pentru alte "operatiuni" nementionate.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ioska40 Ioska40 Bună ziua.Aș dori,dacă se poate să mă ajutați intr-o problemă.Soacra mea și sora ei au deschis succesiunea după mama lor doar pe un loc de veci ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobiliara paulal paulal Buna ziua. Numele meu este Paula si locuiesc in prezent in Statele Unite. Mama mea a murit in decembrie anul trecut si a ramas un apartament in care in prezent ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila valit valit Buna ziua, Suntem, de fapt sotia mea, intr-o situatie dificila in privinta unei mosteniri si dorim un raspuns avizat la situatia noastra. Eu (sotul) nu sunt ... (vezi toată discuția)