avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Verificarea la domiciliu a asiguratului aflat in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Verificarea la domiciliu a asiguratului aflat in concediu medical

Buna ziua.
As dori sa aflu:
1. Mai e valabila prevederea legala conform careia platitorul indemnizatiei (eventual insotit de un reprezentant al politiei) poate efectua o vizita la domiciliul asiguratului aflat in concediu medical -dupa orarul si conditiile stabilite prin norme -in vederea verificarii (consemnare intr-un proces verbal) a prezentei acestuia?
2. Platitorul indemnizatiei pentru concediu medical este un reprezentant al Casei de Sanatate sau al angajatorului? Sau, pentru primele 5 zile- angajatorul si pentru restul Casa de Sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 2 Iulie 2015
Legea nr.183/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.36/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate a eliminat posibilitatea ca autoritatile sa faca verificari la domiciliul salariatilor aflati in concediu medical si va intra in vigoare in termen de 3 zile de data publicarii ei in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura contestare cm constantin2408 constantin2408 Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti care este procedura de contestare a unui Certificat Medical. cum se poate verifica un angajat,cum se ... (vezi toată discuția)
Cand intra in vigoare noua lege a concediilor medicale?ce drepturi mai avem atunci? selciuc selciuc Ce drepturi mai avem?Nu mai avem voi sa ne imbolnavim?Ce trebuie sa facem cand suntem supusi unor amenintari de catre angajator atunci cand suntem in CM?Sau ... (vezi toată discuția)
Comisie pentru verificare concedii medicale angajati Aniia Aniia Buna ziua As dori sa imi raspundeti deca exista un temei legal ca angajatorul sa numeasca o comisie din randul angajatilor care sa constate in teren ... (vezi toată discuția)