avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... facultatea refuza sa imi restitutie diploma de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

facultatea refuza sa imi restitutie diploma de bacalaureat

buna ziua.am fost student la facultatea de medicina veterinara din iasi la zi/taxa timp de un an jumatate.in anul 2 sem 2 am renuntat la facultate din motive personale.astazi dorind ca in aceasta vara sa ma inscriu la o alta facultate am fost astazi sa imi recuperez diploma de bacalaureat.stupoare.mi-a fost refuzata solicitarea pe motiv ca as mai avea de platit 1200 de lei suma ce reprezinta restul taxei pe anul 2.dupa o cearta aprinsa cu secretara facultatii mi se raspunde sec ca nu ii intereseaza ca eu nu am fost la facultate si ca mi se v-a restitui diploma atunci cand voi achita taxa..motivul principal:asa scrie in contractul de studii pe care l-ai semnat.ajung acasa,deschid contractul de studii din care reiese ca daca un student nu si-a achitat o transa pana la data limita,in termen de 15 zile este exmatriculat.asadar conform contractului de studii eu sunt exmatriculat deoarece nu am achitat transa 3 in valoarea de 800 lei...sfat?
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 17:59, 2 Iulie 2015
Buna ziua,

Conform contractului de studii disponibil pe site-ul universitatii la data prezentei, sunt precizate urmatoarele ( nu stiu daca aveti un contract similar) :
- faptul ca neplata taxei de studii în termen de 15 zile de la data scadentă duce la exmatricularea studentului, iar univesitatea urmeaza sa recupereze taxa restantă pe cale legală.
- faptul ca eliberarea dosarului unui student se va realiza doar după achitarea de către acesta a tuturor obligaţiilor pe care le are faţă de universitate.

Apreciez ca nu se mentioneaza in mod concret in cuprinsul contractului ca acest dosar trebuie sa prevada vreun document in original.
Astfel, va statuiesc in primul rand sa le solicitati temeiul legal in baza caruia diploma de bacalaureat v-a fost solicitata, retinuta si a carei eliberare o refuza ptr neachitarea acelei taxe de scolarizare, intrucat conform Cartei Universitare, aveti acces la hotararile luate de catre conducere. Solicitatile ca raspunsul sa prevada mai mult decat " conform reglementarilor interne" si vi se indice in concret un articol dintr-un regulament sau hotarare.

In solicitarea adresata, mentionati ca doriti sa inlocuiti originalul cu o copie legalizata, astfel incat sa va conformati totusi acelei interziceri de a vi se elibera dosarul ptr neplata obligatiilor.

Ca ultima precizare, nu incurajez neplata obligatiilor asumate, si nici nu cunosc particular situatia dvs, fiind posibil ca dvs. sa fi discutat anterior cu universitatea sa nu fiti exmatriculat o perioada ptr neplata taxelor si astfel sa puteti urma in continuare cursurile si sa participati la exemen.

Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare facultate- neplata taxei Elisa7896 Elisa7896 Buna ziua! Daca esti exmatriculat de la facultate pentru neplata taxei de studii, trebuie achitata ulterior? Am avut cateva probleme financiare si de aceea nu ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata pentru neplata unei rate de catre universitate? Julia24 Julia24 Buna ziua. Va scriu in cadrul acestui topic desi nu sunt sigura daca am postat corect si rog administratorii forumului sa ma scuze daca cumva am postat ... (vezi toată discuția)
Copii legalizate - motiv de exmatriculare? Cristina_RS Cristina_RS Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am fost sunata azi de la secretariatul facultatii pe care o urmez ca sa mi se comunice ca daca nu depun diploma de Bac in ... (vezi toată discuția)