Salut. Acum 2 sau 3 ani nu am mai platit factura de la vodafone in valoare de 1.000 lei noi ( 10 milioane lei vechi ). Acum 1 an am inceput sa platesc cate putin, in total platind in jur de 10 milioane. Cand am sunat la firma top factoring (ca ei au preluat dosarul) imi spun ca am de platit inca 35 de milioane de lei sau incep procedurile de executare silita. Nu mi se pare normal ca sa ajunga sa se tripleze suma initiala pe care o datoram, cel putin nu asa de mult. Ce pot face?
Precizare: formulati contestatie la executare atunci cand ajungeti efectiv in executare, altfel nu aveti ce executare sa contestati.
Suma s-a duplat, triplat, sau cat spuneti dvs intrucat prin contractul semnat cu siguranta se mentioneaza undeva, ca neplata atrage dupa sine rezilierea contractului care genereaza o penalizare, ca sa ii spunem asa, si genereaza de asemenea dobanzi si penalizari.
Tot ce puteti face este sa contestati in instanta cuantumul dobanzilor si sa va rugati sa aveti castig de cauza.
Dar care este faza cu neplata timp de 3 ani? Daca nu platesc integral datoria in 3 ani se va sterge complet? Mentionez ca din 2012 n-am platit suma de 1.000 lei la VF, azi am dat 200 lei...
Faza este ca,daca ai dat azi 200 lei ai reusit sa intrerupi cursul prescriptie extinctive in ce priveste executarea silita, adica,ai gresit rau de tot.
Executare silita
duduta28
Buna ziua
Am următoarea speta:
In 2006 si 2006 am contractat 2 credite de nevoi personale pe care nu le am mai putut plati. In 2012 (iulie) am primit o ... (vezi toată discuția)