avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exectuare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Exectuare silita

Salut. Acum 2 sau 3 ani nu am mai platit factura de la vodafone in valoare de 1.000 lei noi ( 10 milioane lei vechi ). Acum 1 an am inceput sa platesc cate putin, in total platind in jur de 10 milioane. Cand am sunat la firma top factoring (ca ei au preluat dosarul) imi spun ca am de platit inca 35 de milioane de lei sau incep procedurile de executare silita. Nu mi se pare normal ca sa ajunga sa se tripleze suma initiala pe care o datoram, cel putin nu asa de mult. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 3 Iulie 2015
Salut,poti formula contestatie la executare conf.art.712-720 NCPC.
Precizare: formulati contestatie la executare atunci cand ajungeti efectiv in executare, altfel nu aveti ce executare sa contestati.

Suma s-a duplat, triplat, sau cat spuneti dvs intrucat prin contractul semnat cu siguranta se mentioneaza undeva, ca neplata atrage dupa sine rezilierea contractului care genereaza o penalizare, ca sa ii spunem asa, si genereaza de asemenea dobanzi si penalizari.
Tot ce puteti face este sa contestati in instanta cuantumul dobanzilor si sa va rugati sa aveti castig de cauza.
Dar care este faza cu neplata timp de 3 ani? Daca nu platesc integral datoria in 3 ani se va sterge complet? Mentionez ca din 2012 n-am platit suma de 1.000 lei la VF, azi am dat 200 lei...
Faza este ca,daca ai dat azi 200 lei ai reusit sa intrerupi cursul prescriptie extinctive in ce priveste executarea silita, adica,ai gresit rau de tot.
Adica singura mea solutie este sa platesc toata suma? de 35 de milioane?

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie o datorie? lgligor lgligor Din lina august 2009 nu am platit la creditor. Datoria a fost cumparata de o firma de recuperari. Sunt sunat de la aceasta firma foarte des. Ce sa fac in ... (vezi toată discuția)
Executare silita duduta28 duduta28 Buna ziua Am următoarea speta: In 2006 si 2006 am contractat 2 credite de nevoi personale pe care nu le am mai putut plati. In 2012 (iulie) am primit o ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii stat pmkarmen pmkarmen Stiti cumva daca dupa o anumita perioada de timp sau dupa cat timp se prescriu datoriile catre Trezorerie si in ce conditii? O baza juridica in care se ... (vezi toată discuția)