avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare instanta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare instanta de judecata

Sunt noob dpdv juridic si as vrea sa va adresez o intrebare:
Am depus o cerere de chemare in judecata si un raspuns la intampinare la judecatorie intr-un dosar ce are incadrarea juridica "actiune in raspundere delictuala". Dupa o petitie la AVP, acesta mi-a sugerat sa deschid un proces in instanta de contencios administrativ pentru a avea castig de cauza.
La prima instanta termenul propus este de 15 octombrie 2015, deci inca nu am avut niciun termen. Ceea ce doresc eu e sa renunt la procesul "actiune in raspundere delictuala" si sa deschid un proces in "contencios administrativ" sau pur si simplu sa-l mut. Se poate face asa ceva? Cum e cel mai bine sa fac?
Multumesc frumos!
~ Conținut șters la cerere ~
Obiectul cererii il reprezinta restituirea unei sume de bani retinuta din impozit dintr-o greseala a mai multor Ministere. Greseala acestor ministere a condus la vatamarea unui drept.
Ideea e ca vreau sa-mi intemeiez cererea de judecata pe legea contenciosului administrativ si nu pe actiune in raspundere delictuala. Avocatul poporului mi-a trimis un raspuns prin care imi recomanda instanta de contencios administrativ. El precizeaza ca pentru a-mi recupera banii retinuti trebuie sa merg in contencios administrativ.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
carlitosbest, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
da, e corect, dar PROBLEMA e ca eu am deja dosar in instanta civila "actiune in raspundere delictuala". Se poate deschide un proces paralel, trebuie sa il anulez pe cel actual sau sa-l mut? Aici e singurul lucru pe care nu-l stiu. Asta e intrebarea care ma framanta.
Merci
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
carlitosbest, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire contencios administrativ carlitosbest carlitosbest 1. Daca am facut o cerere de [b]modificare a cererii initiale de chemare in judecata[/b] (procesul actual este in instanta civila) catre contencios ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plangere prealabila carlitosbest carlitosbest Sumar: - În data de 12 februarie 2015 am facut o petiţie către AVP Iaşi pentru problema mea cu care ma confrunt cu anumite instituţii. - În data de 27 ... (vezi toată discuția)
Acþiune în contencios administrativ: termen de introducere, renunþare FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Am depus plângere administrativă prealabilă, iar de la data înregistrării, au trecut peste 40 de zile fără să primesc un răspuns. ... (vezi toată discuția)