Sunt noob dpdv juridic si as vrea sa va adresez o intrebare:
Am depus o cerere de chemare in judecata si un raspuns la intampinare la judecatorie intr-un dosar ce are incadrarea juridica "actiune in raspundere delictuala". Dupa o petitie la AVP, acesta mi-a sugerat sa deschid un proces in instanta de contencios administrativ pentru a avea castig de cauza.
La prima instanta termenul propus este de 15 octombrie 2015, deci inca nu am avut niciun termen. Ceea ce doresc eu e sa renunt la procesul "actiune in raspundere delictuala" si sa deschid un proces in "contencios administrativ" sau pur si simplu sa-l mut. Se poate face asa ceva? Cum e cel mai bine sa fac?
Multumesc frumos!
Obiectul cererii il reprezinta restituirea unei sume de bani retinuta din impozit dintr-o greseala a mai multor Ministere. Greseala acestor ministere a condus la vatamarea unui drept.
Ideea e ca vreau sa-mi intemeiez cererea de judecata pe legea contenciosului administrativ si nu pe actiune in raspundere delictuala. Avocatul poporului mi-a trimis un raspuns prin care imi recomanda instanta de contencios administrativ. El precizeaza ca pentru a-mi recupera banii retinuti trebuie sa merg in contencios administrativ.
da, e corect, dar PROBLEMA e ca eu am deja dosar in instanta civila "actiune in raspundere delictuala". Se poate deschide un proces paralel, trebuie sa il anulez pe cel actual sau sa-l mut? Aici e singurul lucru pe care nu-l stiu. Asta e intrebarea care ma framanta.
Merci