avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare instanta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare instanta de judecata

Sunt noob dpdv juridic si as vrea sa va adresez o intrebare:
Am depus o cerere de chemare in judecata si un raspuns la intampinare la judecatorie intr-un dosar ce are incadrarea juridica "actiune in raspundere delictuala". Dupa o petitie la AVP, acesta mi-a sugerat sa deschid un proces in instanta de contencios administrativ pentru a avea castig de cauza.
La prima instanta termenul propus este de 15 octombrie 2015, deci inca nu am avut niciun termen. Ceea ce doresc eu e sa renunt la procesul "actiune in raspundere delictuala" si sa deschid un proces in "contencios administrativ" sau pur si simplu sa-l mut. Se poate face asa ceva? Cum e cel mai bine sa fac?
Multumesc frumos!
Ok. se poate renunta printr-o cerere ? care ar fi consecintele? voi trebui sa platesc cheltuieli de judecata chiar daca nu a avut loc niciun termen?
Daca sunteti in procedura administrativa si nu aveti termen in sedinta publica nu veti plati cheltuieli de judecata. Atentie ca actiunea in contencios se depune intr-un anumit termen si in anumite conditii , cu respectarea procedurii prealabile .
Am termen, azi a fost pus primul termen care va fi pe 15 octombrie. Din ce am aflat la actiunea in contencios trebuie prealabil depusa plangere la cei care au promulgat actul administrativ. La mine un odin a fost facut stramb iar AVP recomanda instnat de contencios administrativ.

credeti ca cel mai bine ar fi sa modific obiectul cererii? in sensul acesta instnata civila nu va mai fi competenta iar dosarul se va transfera la instanta de contencios administrativ

Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Situatia a devenit un pic complicata pentru mine. Ordinul pe care eu vreau sa-l contest in contencios administrativ se va abroga in curand (mai ar doar un Minister de semnat) si va intra in vigoare un nou ordin. Deoarece actul pe care il constest este normativ plangerea prealabila poate fi facuta oricand, dar daca se abroga inainte sa-mi raspunda la plangere sau daca mi se raspunde afirmativ?
(am facut azi plangerea prealabila in care cer revocarea actului normativ deoarece este neconstitutional)
O alta situatie dupa un reserch pe google: deschiderea unui nou proces in contencios administrativ si conexarea dosarelor. (sa invoc exceptia de conexitate intre dosare intru-un singur dosar la contencios administartiv). Ar fi buna o astfel de abordare? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
carlitosbest, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire contencios administrativ carlitosbest carlitosbest 1. Daca am facut o cerere de [b]modificare a cererii initiale de chemare in judecata[/b] (procesul actual este in instanta civila) catre contencios ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plangere prealabila carlitosbest carlitosbest Sumar: - În data de 12 februarie 2015 am facut o petiţie către AVP Iaşi pentru problema mea cu care ma confrunt cu anumite instituţii. - În data de 27 ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! După contestarea deciziei de pensionare la Casa de Pensii, am inteles ca termenul de răspuns este 45 zile, în care trebuie emisa o hotărâre. ... (vezi toată discuția)