avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nelamurire plangere prealabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nelamurire plangere prealabila

Sumar:
- În data de 12 februarie 2015 am facut o petiţie către AVP Iaşi pentru problema mea
cu care ma confrunt cu anumite instituţii.
- În data de 27 martie 2015 am introdus în instanţa civilă (Judecatoria Iaşi) o cerere de
chemare în judecată pentru recuperarea pagubei. (primul termen: 15 octombrie 2015)
- La începutul lunii iulie 2015 , am primit raspuns la petiţia adresată către AVP prin
care acesta recomandă actiunea în contencios administrativ cu efectuarea plângerilor
prealabile şi respectarea termenilor legii contenciosului administrativ.
- La data de 3 iulie 2015 , am trimis plângerile prealabile către cei 3 pârâţi prin care cer
revocarea actului administrativ care m- a prejudiciat.
Între 15 – 2 august am primit raspuns la plângerile prealabile de la toate instituţiile
- La data de 31 iulie 2015 , actul administrativ a fost abrogat , în locul său intrând în
vigoare altul în care problema cerută de mine în cererea prealbilă a fost rezolvată. Din
acest moment am ştiut cu exactitate dimensiunea pagubei produse.
- La data de 25 septembrie 2015, am facut regularizarea şi modificarea obiectului
cererii de chemare în judecată , prin care am cerut doar recuperarea pagubei în
condiţiile legii nr. 554/2004 , actualizată în 2014 a contenciosului administrativ ,
cuantumul pagubei find cunoscut în acel moment.(AM CERUT DOAR RECUPERAREA PAGUBEI)
- Termenul din 15 octombrie 2015 , Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei şi acordă termen la 07.01.2016 pentru când
se va comunica cererea de modificare acţiune şi se vor discuta excepţiile invocate.
- 3 decembrie 2015 : Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Preschimbă, din
oficiu, termenul de judecată din data de 07.01.2016 în data de 04.02.2016, cu citarea
părţilor.
- 4 februarie 2016 : Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: Amână
pronunţarea la 18.02.2016.

Daca in plangerea prealabila am cerut revocarea actului iar in regularizarea cererii de judecata am cerut receperarea pagubei, poate fi respinsa cererea ? Menţionez că legea s-a abrogate înainte de introducerea cererii de despăgubire.

(1)Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.

Deci se poate cere doar revocarea actului, eu asa am inteles. De asta nu am cerut recuperarea pagubei in plangerea prealabila (nici nu puteam sti ce paguba este) si am cerut prin modificarea cererii de chemare in judecata.
E ok ceea ce am facut sau am gresit ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
carlitosbest, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire contencios administrativ carlitosbest carlitosbest 1. Daca am facut o cerere de [b]modificare a cererii initiale de chemare in judecata[/b] (procesul actual este in instanta civila) catre contencios ... (vezi toată discuția)
Schimbare instanta de judecata carlitosbest carlitosbest Sunt noob dpdv juridic si as vrea sa va adresez o intrebare: Am depus o cerere de chemare in judecata si un raspuns la intampinare la judecatorie intr-un ... (vezi toată discuția)
Aspecte de procedura in plangerea prealabila in contencios administrativ carlitosbest carlitosbest Am o situatie la care nu am obtinut pana acum un raspuns iar din lege pur si simplu nu imi dau seama. Deci, eu am facut o plangere prealabila pentru ... (vezi toată discuția)