avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aspecte de procedura in plangerea prealabila in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aspecte de procedura in plangerea prealabila in contencios administrativ

Am o situatie la care nu am obtinut pana acum un raspuns iar din lege pur si simplu nu imi dau seama.

Deci, eu am facut o plangere prealabila pentru anularea unui act normativ. In plangere am specificat ca doresc revocarea acelui act deoarece era neconstitutional. Am primit raspuns dupa aprox 25 de zile. Intre timp actul normativ a fost abrogat iar in locul sau a aparut altul care nu contravenea intereselor mele. Eu am depus cerere in instanta de contencios administrativ si fiscal de recuperare a pagubei create de actul normativ ce a fost abrogat. Cererea am introdus-o in timpul legal , dupa o luna de la primirea raspunsului plangerii prealabile. Intrebarea mea este:
Poate instanta sa-mi refuze cererea mea de recuperare a pagubei deoarece nu am cerut recuperarea pagubei in plangerea prealabila?

Multumesc si sunt recunoscator celui care ma lamureste cu privire la intrebarea adresata.
Cel mai recent răspuns: carlitosbest , utilizator 10:50, 2 Octombrie 2016
Cererea de despagubire in temeiul articolului 19 din legea contenciosului administrativ se poate aplicca doar daca actul a fost anulat de instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire contencios administrativ carlitosbest carlitosbest 1. Daca am facut o cerere de [b]modificare a cererii initiale de chemare in judecata[/b] (procesul actual este in instanta civila) catre contencios ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plangere prealabila carlitosbest carlitosbest Sumar: - În data de 12 februarie 2015 am facut o petiţie către AVP Iaşi pentru problema mea cu care ma confrunt cu anumite instituţii. - În data de 27 ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)