avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de raspundere juridica intervine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de raspundere juridica intervine?

Se are in vedere faptul ca am vandut piese auto si am asigurat si manopera contra unei sume de bani neplatite de client, crezand ca este acesta este de buna credinta, insa a plecat din service fara sa mai achite suma datorata.
Am eliberat factura pe piesele cumparate si manopera efectuata. !Nota bene! Acesta (clientul/cumparatorul) a semnat factura, dar nu i-am eliberat bon fiscal pentru ca nu a platit contravaloarea facturii.
1) Ce raspundere juridica intervine pentru cumparator? Civila sau Delictuala?
2) In cazul actionarii lui in judecata, se anexeaza la cererea de chemare in judecata copie numai dupa Factura, Deviz de reparatii, Certificat de garantie, Talon si CI client?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kasyeru , utilizator 10:45, 6 Iulie 2015
Plangere penală pentru înșelăciune și vă constituiți ca parte civilă pt recuperare prejudiciu.
Cred că ar fi bine înainte să formulați și o notificare(eventual printr-un executor judecătoresc)
In drept este vorba de raspundere civila contractuala conform art. 1350 C.civ sau de imbogatire fara justa cauza conform art. 1345 C.civ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)
Intocmesc nir si bon de consum pt un pfa? stefan5747 stefan5747 ar trebui intocmit nir si bon de consum pt un pfa care cumpara materiale pt o lucrare la un client? le cumpara pe numele pfa ului ca asa a fost specificat in ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters97324 ContSters97324 Am platit unei societati o suma de bani in avans reprezentand contravaloarea unei chirii pentru un teren pe care urma sa fac un contract de inchiriere, Dupa ... (vezi toată discuția)