avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită OG 22/2002
Discuție deschisă în Executare silită

OG 22/2002

Mă confrunt cu o problemă a cărei rezolvare nu o văd prea curând! Vă rog, cine mă poate ajuta să îmi spună dacă art.2 din OG 22/2002 se referă doar la poprire sau şi la celelalte forme de executare? De asemenea, dacă există disponibil bănesc în conturile de la Trezorerie aceasta poate invoca termenul de 6 luni prevăzut de OG 22/2002? Eu înţeleg art.2 din OG 22/2002 aşa cum a fost modificat prin Legea110/2007, în sensul că, numai în situaţia lipsei de fonduri nu începe sau nu poate continua executarea nu şi în cazul în care există disponibil bănesc în conturile deschise la Trezorerie. Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 10:14, 15 Iulie 2009
Nu se refera numai la poprire.
Nu este suficient sa existe disponibil banesc in trezorerie, trebuie sa existe si prevederi - credite -bugetare la titlurile de cheltuieli la care se încadrează obligaţia de plată respectivă.Dar, potrivit art.4 virarile de credite bugetare se pot efectua, derogatoriu in decursul intregului an bugetar, deci nu se poate invoca termenul de 6 luni daca exista disponibil, cel mult o luna pana la aprobarea virarilor de credite bugetare de la un titlu de cheltuieli la altul.
Mulţumesc mult! Între timp am formulat acţiune în instană pentru validarea popririi, altceva nu cred că mai era de făcut.
si actul normativ care prevede plata in 3 rate...numai stiu pana in ce an....scuze ca numai stiu si numarul actului normativ dar am vazut acum ceva timp pe net...cum ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Poprire o. g. 22/2002 cirus cirus Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)
Executare silita o.g. 22/2002 B.Ramona B.Ramona Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)