avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA O.G. 22/2002
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA O.G. 22/2002

Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile primariei. Primaria a formulat contestatie la executare sustinand ca le-a fost poprit inclusiv contul de salarii , desi in tot cursul judecatii nu au mentionat care cont contine sumele destinata platii salarilor, pentru a anula actele de executare numai cu privire la acesta. Contestatia le-a fost admisa (solutia este cea de la condica intrucat sentinta nu ne-a fost inca comunicata pentru a va da mai multe detali despre motivarea acestei solutii).

Din cate am auzit, conturile chiar daca sunt blocate poti scoate banii de salarii, dar nu stiu exact ce dispozitie legala prevede acest lucru (v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti daca exista vreo prevedere legala in acest sens si care anume).

As putea formula actiune de validare a popririi (intr-o alta speta, dat tot cu o primarie) fara sa mai astept termenul de 6 luni prevazut de OG 22/2002 asa cum a fost modificata de Legea 110/2007? Ce sanse as avea?
Art 2 din og22/2002 "daca executarea creantei ... nu incepe sau continua din cauza lipsei de fonduri, institutia debitoare este obligata ca in termen de 6 luni, sa faca demersurile necesare pentru asi indeplini obligatia de plata" - sa inteleg ca daca exista fonduri executarea este valabila si inainte de acest termen?
OG 22/2002 se refera doar la executarea silita prin poprire sau si la celelalte forme de executare?

Sa va mai spun ca aceasta creanta este din 2005, iar in 2007 am introdus cererea de chemare in judecata, pentru ca in 2009 sa mergem la executor. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat juridic!
Cel mai recent răspuns: Ariadna Gorea , Avocat 20:44, 18 Iunie 2009
Daca titlul executoriu a fost pronuntat de instanta de contencios administrativ, in speta sunt aplicabile prevederile Legii 554/2004 completate de codul de procedura civila, in masura in care acestea nu sunt incompatibile cu interesele legitime ale persoanelor vatamate. In temeiul art. 24 alin. (1) din aceeasi lege, termenul de punere in executare a acestor hotarari este de 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii, daca in cuprinsul ei nu este prevazut un alt termen.
Daca hotararea a fost pronuntata de tribunal in contencios, iar contestatia a fost solutionata de judecatorie, aceasta sentinta este nula fiind solutionata de o instanta necompetenta.
Prin decizia IV/1998 a CSJ - sectiile unite s-a dispus ca poprirea se valideaza chiar si asupra conturilor lipsite de disponibil banesc.
Am nevoie de mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire o. g. 22/2002 cirus cirus Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)
Og 22/2002 B.Ramona B.Ramona Mă confrunt cu o problemă a cărei rezolvare nu o văd prea curând! Vă rog, cine mă poate ajuta să îmi spună dacă art.2 din OG 22/2002 se referă doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita primarie nixon19 nixon19 Buna ziua, In vederea exercitarii unei executari silite o firma incepe aceasta procedura prin trimiterea in luna decembrie 2009 de catre organul de ... (vezi toată discuția)