avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

Buna ziua. PUZ ul din comuna Miroslava-Iasi spune ca orice casa se va construi la 3 m de gardul vecinului. Noi am avut proiect la 2 m de gard cu o fereastra pe partea cu vecinul. Proiectul s-a aprobat la primarie asa cum era, fara semnatura de la vecin, la 2m de gard. Noi am construit, am terminat, s-a facut receptia lucrarii si totul a fost bine, obtinand toate actele.

Intre timp vecinul s-a gandit ca este ilegal ca noi sa avem casa la 2 m de gardul lui si o fereastra spre el, amenintandu-ne ca ne va face plangere si ne va da in judecata. Daca noi avem toate autorizatiile si receptia lucrarii facute, mai poate plangerea vecinului sa ne afecteze in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: avril_dor , utilizator 10:56, 7 Iulie 2015
Chiar dacă este făcut procesul verbal de recepție, acest lucru nu înseamnă că este admisibilă o nelegalitate- în sensul că aveați dreptul de a construi la 3m și d-voastră ați construit la 2m. Prin urmare, vecinul poate ataca în instanță și solicita desființarea construcției și anularea pv. de recepție pt. nerespectarea PUZ.
Desigur, se poate solicita o derogare dar vă va trebui acordul vecinului.
Noi cand am depus proiectul pentru autorizatie nu stiam de PUZ si de conditia de a construi la 3 m de gardul vecinului. Noi am depus, s-a aprobat fara sa intervenim in nici un fel si am construit respectand intocmai proiectul. Acum cine va putea fi tras la raspundere? Noi ca am respectat tot sau cineva de la primarie care a aprobat un proiect desi nu respecta PUZ-ul?
În certificat de urbanism sunt trecute limitele pe care trebuie să le respectați față de vecinătăți. Dacă nu sunt trecute , aveți dreptul de a vă folosi de prevederile Codului civil care prevede o distanță de 0,60 cm(distanța de 3m este prevăzută de Regulamentul local de urbanism).
Dacă în CU primăria nu v-a scris nimic , atunci vecinul să tragă la răspundere primăria,
Cu geamul, iar are dreptate vecinul și ar trebui să-l faceți mat, doar pentru lumină-nu e mare lucru
In certificatul de urbanism scrie ca se va construi la 3 m de gardul vecinului. Noi am depus proiectul cu distanta de 2 m fata de gard fara sa citim CU si fara sa stim de limita de 3 m. (Aici e de vina si proiectantul care a facut proiectul, nu?) De la primarie am obtinut autorizatia asa cum este in proiect, adica la 2 m. Eu inteleg ca este o ilegalitate ca avem casa la 2 m de gard dar cine poate fi tras la raspundere?
Noi, primaria sau proiectantul?
Noi ca si cetateni simpli, care nu sunt obligati sa cunoasca legile, am depus niste documente, facute de un proiectant autorizat, spre aprobare la primarie. Aici ar trebui sa fie niste oameni competenti care stiu legile si care n-ar fi trebuit sa aprobe proiectul daca era in ilegalitate, nu? Dar proiectul nostru s-a aprobat asa cum era. Deci eu vreau sa stiu pe cine va da vecinul in judecata: primaria sau pe noi. Sau el ne da pe noi in judecata si noi dam primaria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m? bysnis bysnis Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m? Daca raspunsul este NU ma intereseaza si o explicatie. Multumesc. (vezi toată discuția)
Constructie casa fata de axul drumului privat cccir cccir Detin un teren cu doua deschideri, una la drum public, iar una a fost creata prin cedare de teren, pentru acces proprietari din spatele terenului meu. Eu am ... (vezi toată discuția)
Drept civil mansardare fara acordu vecinului buna ziua am depus la primarie un certificat de urbanism ptr ... cotogigi cotogigi buna ziua am depus la primarie un certificat de urbanism ptr mansardare in raspuns imi zice ca trebuie acordu vecinului care a construit linga mine si el ... (vezi toată discuția)