M-ar interesa si pe mine cateva detalii legat de PFA, sper sa ma poata ajuta cineva.
As vrea sa stiu daca mai exista limita pentru cifra de afaceri, daca nu gresesc la un moment era 100.000 Euro, se poate cumva depasi aceasta cifra fara a crea un SRL?
Ce se poate deduce pe un PFA, spre exemplu daca pleci in delegatie in afara tarii se pot deconta cheltuielile?
Cam care sunt taxele si impozitele care se platesc spre exemplu pentru o cifra de afaceri de 100.000 Euro (bineinteles ca o sa se deduca cat mai mult).
Am inteles ca e vorba de servicii informatice . Acest domeniu nu este in nomenclatorul cu impunere cu norma de venit . Ca urmare , va ramine daca optati PFA, doar sistemul real , adica acel 16% la baza impozabila.
Cititi art 48 din codul fiscal , si pct 36 din norme .
ERATA :
Prin bunavointa colegului @consilieru , care mi-a atras atentia , corectez textul de mai sus :
servicii informatice exista in nomeclator poz 104 din omef 1847; dar e de intrebat daca si fiscul de care apartineti a stabilit cele norme de venit .
am si eu un PFA pe care desfasor activitati de coord Avon. As avea si eu cateva intrebari legate de decontari, si anume este un plafon la combustibilul folosit la masina pentru ca am inteles ca se poate deconta.
Si as mai avea o intrebare. Eu sunt angajata cu norma intrega la o firma, mai trebuie sa platesc CAS si dupa PFA?
Multumesc si o zi buna!