avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin un garaj doar in acte si acum nu stiu cum sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin un garaj doar in acte si acum nu stiu cum sa scap de el

Buna. Am o problema daca m-ar putea ajuta cineva va rog tare mult.Prin 1996, in fata blocului unde locuiesc era un spatiu verde mare neutilizat. Acel spatiu s-a hotarat a fi pentru contruirea garajelor. Fiecare apartament din bloc avea dreptul la un loc unde sa isi construiasca un garaj cu conditia de a detine o masina. Eu nu aveam masina.Sora mea care era vecina cu mine avea 2 masini dar avea dreptul la un singur loc unde sa isi construiasca un singur garaj. Asa ca m-a rugat sa o ajut (dorea sa isi construiasca 2 garaje) si am acceptat sa treaca o masina pe numele meu asa aveam eu dreptul la un loc unde sa construiesc un garaj. Ea si-a construit garajul dar garajul si l-a pus pe numele meu. Asadar aveam o masina si un garaj pe numele meu pe care le folosea sora mea. Ea cu sotul ei mi-a promis ca o sa intabuleze garajul si o sa il treaca pe numele lor dupa ce il termina de construit dar nu s-a intamplat. Intre timp sora mea s-a despartit de sotul ei si la partaj garajele au ramas ale sotului ei. Sotul ei nu vrea sa il intabuleze iar eu nu stiu ce sa fac sa scap de garaj sa nu mai fie pe numele meu mai ales ca mi-a venit ceva factura de platit nu e mare dar am decis sa imi rezolv problemele si sa imi pun ordine in viata. Cu masina s-a rezolvat pentru ca era veche si au radiat-o si au dus-o la fier vechi. De unde as putea incepe sau cine ar putea sa ma ajute, ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:42, 6 Iulie 2015
Daca un lucru e pe numele dumneavoastra nu a putut fi parte din partaj. Nu poti impartii pielea ursului din padure. Deci revenind, daca garajul e al dumneavoastra vindeti-l. Il anuntati pe tip ca scoateti garajul la vanzare. Si va veni imediat. Il puneti sa il platesca si faceti actele legal. El se ocupa de tot, plateste tot si se comporta civilizat altfel il vindeti la altcineva. De cand e proprietarul la mana cumparatorului? Poate in Grecia?!
Este normal ca factura sa vina pe numele dvs. fiind proprietar. Intelegerea dintre soti cum si cui ii ramane garajul, este nula, referitor la cel inscris pe numele dvs. Inchiriati-l, puneti-l in vanzare.Veti fi mult mai castigata decat l-ati demola. Si vorba lui CatalinC, Pe o asemenea ceata, penurie de locuri de parcare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar...fara acte Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Act notarial fraudulos prin inselarea increderii ionijhonnie ionijhonnie Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie generata de inselarea increderii la intocmirea actului notarial de partaj voluntar. Deoarece nu stiu de unde sa incep ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! detin o anexa (garaj) langa blocul unde locuiesc, ... Loghin.Alexandru Loghin.Alexandru Buna ziua tuturor! Detin o anexa (garaj) langa blocul unde locuiesc, iar terenul pe care este construit garajul este inchiriat de la primarie pe o perioada de ... (vezi toată discuția)