avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu

buna seara ,am si eu o intrebare in urma cu 3 saptamani sotia a plecat de acasa impreuna cu copilul nostru minor , ca merge in vizita la parinti dupa 2 saptamani eu nefiind acasa a venit a luat tot ce era de luat (hainele ei , hainele copilulului actelele noastre) si mia dat un telefon ca nu mai vine , acum nici la telefon nu raspunde sa vorbesc cu copilul , vreau sa intreb ce pot face eu si de ce este ea pasibila pe cale juridica de precizat : nu a fost lovita , jignita sau altceva de genul acesta

Cu stima , Stefan
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:14, 6 Iulie 2015
Nu este pasibila de nimic,poate introduce actiune de divort,sau dvs puteti face acest lucru,pana la solutionarea divortului pe calea unei ordonante presedentiale pot fi luate masuri vremelnice cu privire la minor.
Multumesc mult mult domnule avocat , ar mai fi o chestiune ,de cand a plecat de acasa umbla cu copilul prin diferite locuri, eu ma gandeam sa depun o plangere la politie , sau sa sesizez protectia copilulului , ce ma sfatuiti dvs. sa fac ?

Cu stima, Stefan
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
stefantudorel, utilizator
Aveti varianta formularii unei plangeri la autoritatea tutelara,facand referire la situatia minorului.
Poate parasi domicilul conjugal cu sau fara voia dvs, insa nu este in regula sa tot schimbe locuinta copilului.

In functie de ceea ce doriti sa obtineti, impreuna cu un avocat puteti analiza oportunitatea introducerii unei actiuni de divort, a unei ordonante presedintiale de stabilire a locuintei minorului si a unui program de vizitare, o eventuala sesizare la protectia copilului (sunt competenti cei de la domiciliul in fapt al copilului).

Ce varsta are minorul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Dacă îmi iau copilul si plec Matthias2019 Matthias2019 Buna seara dacă imi iau copilul de un an și plec la domiciliul dinainte de căsătorie deoarece nu mă mai inteleg cu el pot pierde copilul Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu Axente Tina Axente Tina Buna ziua. Cum se pune problema in cazul unui divort intetat de mama, in urma violentei repetate a tatalui si a parasirii acestuia a domiciliului conjugal ... (vezi toată discuția)