avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate porpi o sulta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate porpi o sulta?

Buna ziua! Am trecut printr-un divort si un partaj in ultimii 3 ani care s-au finalizat pe 1 aprilie 2015. Marea batalie este pentru o garsoniera luata cu credit ipotecar de 20500 euro in 2006. Creditul este pe numele meu si tot eu sunt cea care a achitat toate ratele din 2006 pana in prezent. Mai sunt de platit la banca 16400 euro. Instanta a stabilit totusi o cota de 80% eu si 20% el. Era limpede ca lumina zilei ca eu am contributia exclusiva insa asa a hotarat instanta. Am depus cerere de divort moment in care am parasit imobilul luand chirie. In tot acest timp aprilie 2012-aprilie 2015 el a locuit acolo, mi-a interzis accesul si a facut 2000 euro datorii la intretinere si celelalte utilitati e.on, rds, impozit, salubris. Ratele la banca le-am achitat tot eu in acest timp desi nu locuiam acolo pentru ca eu sunt titulara de credit si nu vreau sa intru pe lista neagra. Am finalizat procesele si am scos garsoniera la vanzare. Am privilegiul asociatiei de proprietari pentru suma de 2000 euro si sulta de 16668 lei stabilita de instanta. Intrebarea mea este daca exista o solutie prin care sa pot popri sulta pentru a compensa cheltuielile cu utilitatile efectuate exclusiv de fostul sot. Stiu ca daca il dau in judecata pentru aceste cheltuieli nu o sa le obtin niciodata pentru ca el nu lucreaza, este plecat momentan in strainatate si oricu va face tot posibilul sa nu le plateasca. Si mai stiu ca aceste cheltuieli efectuate pe durata procesului, 3 ani, sunt impartite prin lege conform cotei adica 80% eu si 20% el, dar NU E CORECT (eu nu am stat acolo!!!). Deci pot depune banii de sulta intr-un cont prin metoda oferta directa urmata de consemnatiune si acest cont sa fie poprit? Ma gandesc sa-l dau in judecata pentru aceste cheltuieli si sa cer poprirea acestui cont pana la finalizarea procesului cand instanta va stabili ca sunt exclusiv cheltuielile lui. Sau cum sa fac? Si inca o intreare: un executor judecatoresc in baza sultei stabilite de instanta va putea face calculul cotei de contributiei la utilitati sau chiar compensarea? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
alina_13, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:47, 5 Iulie 2015
Aveti un drept de creanta pentru suma de 2000 eur, care va face obiectul unei actiuni personale pentru recuperarea acelei creante, astfel incat deschieti actiune si cereti compensarea sumelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta privilegiu alina_13 alina_13 Buna ziua! Iata speta: divort+partaj aprilie 2012-aprilie 2015. In urma partajului eu 80%, el 20%. Cheltuielile de judecata + 20% din rate, contributia lui ... (vezi toată discuția)
Partaj si....multe intrebari ADANNA ADANNA Buna ziua, Suntem divortati nu demult si se pare ca se pune si problema partajului, desi eu n-am dorit acest lucru...(Avem un apartament luat cu credit ... (vezi toată discuția)
Partaj garsoniera roxxanna roxxanna Stimati domni, As dori si eu un raspuns intr-o problema legata de un partaj al unui imobil. Sunt in proces de partaj cu fostul sot pentru o garsoniera, ... (vezi toată discuția)