avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta privilegiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta privilegiu

Buna ziua! Iata speta: divort+partaj aprilie 2012-aprilie 2015. In urma partajului eu 80%, el 20%. Cheltuielile de judecata + 20% din rate, contributia lui (imobilul este luat prin credit bancar) = exact cat trebuie sa dau eu sulta. In plus sunt acumulate datorii la intretinere in aceasta perioada pentru care asociatia si-a inscris privilegiul in cartea funciara. Imobilul mi-a fost atribuit mie. In aceasta perioada insa eu nu am locuit acolo debitul fiind realizat exclusiv de el. Instanta va stabili acest lucru in procesul ce urmeaza sa-l deschid pentru constatarea compensarii sultei. Dupa proces vreau sa vand. Ce se intampla cu privilegiul inscris de asociatie daca eu sunt proprietar in prezent si daca se stabileste culpa exlusiva a lui in efectuarea debitului? Va fi radiat din cartea funciara (eu fiind astfel degrevata de sarcina) si asociatia va deschide proces impotriva lui? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:40, 16 Iulie 2015
Daca dvs. aveti calitatea de proprietar, dvs. sunteti obligata la plata cotelor de intretinere, chiar daca dansul a folosit imobilul. Pana la achitare, asociatia nu isi va sterge de la Cartea Funciara privilegiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobiliar andreea5419 andreea5419 Cel care a obtinut un imobil in urma partajului,poate fi considerat proprietar de drept al acestuia,pana nu achita sulta stabilita de instanta?As vrea si o ... (vezi toată discuția)
Apartament cu sulta MelindaH MelindaH Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut ... (vezi toată discuția)
Sulta rairadu rairadu pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)