Buna ziua! Iata speta: divort+partaj aprilie 2012-aprilie 2015. In urma partajului eu 80%, el 20%. Cheltuielile de judecata + 20% din rate, contributia lui (imobilul este luat prin credit bancar) = exact cat trebuie sa dau eu sulta. In plus sunt acumulate datorii la intretinere in aceasta perioada pentru care asociatia si-a inscris privilegiul in cartea funciara. Imobilul mi-a fost atribuit mie. In aceasta perioada insa eu nu am locuit acolo debitul fiind realizat exclusiv de el. Instanta va stabili acest lucru in procesul ce urmeaza sa-l deschid pentru constatarea compensarii sultei. Dupa proces vreau sa vand. Ce se intampla cu privilegiul inscris de asociatie daca eu sunt proprietar in prezent si daca se stabileste culpa exlusiva a lui in efectuarea debitului? Va fi radiat din cartea funciara (eu fiind astfel degrevata de sarcina) si asociatia va deschide proces impotriva lui? Multumesc
Daca dvs. aveti calitatea de proprietar, dvs. sunteti obligata la plata cotelor de intretinere, chiar daca dansul a folosit imobilul. Pana la achitare, asociatia nu isi va sterge de la Cartea Funciara privilegiul.
Partaj imobiliar
andreea5419
Cel care a obtinut un imobil in urma partajului,poate fi considerat proprietar de drept al acestuia,pana nu achita sulta stabilita de instanta?As vrea si o ... (vezi toată discuția)
Apartament cu sulta
MelindaH
Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut ... (vezi toată discuția)
Sulta
rairadu
pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)