avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... discutii juridice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

discutii juridice

buna ziua.As dori sa intreb daca intr-un proces titulatul unui drept a decedat iar mostenitorul nu s-a inscris ca parte civila in proces hotararea de fond fiind pe numele defunctei apelul perimindu-se iar la recurs fiind mentionat in calitate de tert hotararea definitiva fiind ia curs de redactare ce as putea face pentru a executa hotararea de la fond daca in hotararea definitiva nu sunt mentionat ca parte civila?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 04:42, 8 Iulie 2015
sa dezbateti succesiunea unde vor fi trecute si drepturile castigate de defuncta prin hotararea de la fond.
as putea fi pus in posesia unei suprafete de pamant si ai ncasari unei sulte in conformitate cu sentinta de fond in baza unui testament de legatar universal ciar daca nu sunt inregistrat ca parte civila ?
nu puteti face nimic pana nu dezbateti succesiunea care se termina cu eliberarea certificatului de mostenitor, succe4siune care practic inseamna trecerea de pe numele defunctei pe numele dvs ale tuturor bunurilor care intra la masa succesorala
multumesc pentru raspuns dar eu ma gandeam la posesie si nu la proprietate .iar pentru sulta daca fac dovada ca sunt succesor al defunctei de ce nu se poate fara succesiune
ca sa puteti fi pus in posesie trebuie sa fiti proprietar cu acte in regula (ce s-ar intampla daca partea adverda din dosarul cu defuncta ar veni si ar cere si ei numai punertea in posesie ?). iar pentru sulta la fel, trebuie sa faceti dovada ca sunteti persoana indreptatita la a ridica sulta ceea ce in situatia expusa de dvs nu se poate face decat cu dovada ca sunteti acea persoana . aAceasta dovada nu o puteti face decat cu un certidicat de mostenitor eliberat de notarul public ca urmare a dezbaterii succesiunii.
stiu ca dezbaterea unei succesiuni implica niste eforturi financiare considerabile de obicei dar nu aveti cum sa o ocoliti daca vreti sa va atingeti scopurile din acest topic. sau cel putin eu una nu cunosc alta metoda legala.
cu stima, cassy

Alte discuții în legătură

Mostenire coleasa11 coleasa11 Ma numesc Coleasa Bogdan si am urmatoarea problema,anul trecut am mostenit o casa din partea bunicii mele.Mentionez ca ma am 3 veri de gradul 1,care au dreptul ... (vezi toată discuția)
Testament mirunapetre mirunapetre Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere succesorala Soffia Soffia Buna ziua, Speta este urmatoarea: MC a decedat, singurul mostenitor este un nepot dupa fiica decedata, problema este ca nu se mai stie nimic de nepot de ... (vezi toată discuția)