Speta este urmatoarea: MC a decedat, singurul mostenitor este un nepot dupa fiica decedata, problema este ca nu se mai stie nimic de nepot de peste 30 de ani.
Eu in calitate de fiica a fratelui defunctei MC, as dori sa gasesc aceast nepot pt ca acesta sa intre in posesia mostenirii, cum as putea afla domiciliul nepotului, tel sau orice detaliu, nu pot deschide in instanta actiune daca nu am macar domiciliul, ii stiu doar numele.
În situatia in care acest nepot nu e de gasit chiar daca ulterior se afla un ultim domiciliu, in instanta daca deschid succesiunea si el nu raspunde la citatie, ce se va intampla cu masa succesorala a defunctului? pot solicita intrarea in posesia acestei mosteniri ca singur mostenitor, intrucat nu mai exista alte rude?
Dumneavoastra nu aveti dreptul la succesiunea defunctei , insa , daca va aflati in posesia bunurilro succesorale puteti invoca uzucapiuunea de 30 de ani si veti deveni proprietar pe bunurile uzucapate prin hotarare judecatoreasca . Citatia se va face la ultimul domiciliu cunoscut al paratului (nepotul defunctei, ), veti solicita date despre domiciliu de la Evidenta persoanelor, se va cita prin publicitate , etc ,si veti face dovada calittaii procesuale si de mostenitor a paratului. Aveti nevoie de actele de proprietate ale autoarei asupra bunurilor succesorale.
Multumesc pentru raspunsuri, dar as mai avea cateva intrebari:
- codul civil a intrat in vigoare la data de 1 oct 2011, decesul a avut loc in ianuarie 2011, as putea invoca uzucapiunea din noul cod civil, respectiv cea de 10 ani? problema se pune astfel: toate utilitatile sunt pe numele defunctului, contractele nu pot fi schimbate decat in baza unui act ce face dovada dreptului de proprietate al imobilului, cum se procedeaza in astfel de cazuri? se achita facturile pe numele defunctului si se asteapta implinirea celor 10,30 de ani?
Succesiune
fradpatrascu
Buna ziua,
in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
demenescum
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie:
Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)