avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort daca sotul nu se afla in stare de libertate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort daca sotul nu se afla in stare de libertate

Buna seara
Sunt casatorita de 1an de zile,in urma cu 2 luni sotul meu a fost arestat in italia.Amandoi avem domiciliul in Romania.Pot sa divortez daca el nu se afla in tara si mai mult ca sigur nu va fi de acord cu divortul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:06, 6 Iulie 2015
Puteti divorta dar poate fi destul de complicat daca nu stiti cum sa procedati.
El trebuie citat in Italia la locul de detentie.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Sotul va fi trimis in Romania dupa condamnare.
E bine sa va grabiti sa deschideti procesul daca nu vreti sa va amanati de multe ori la proces.
Puteti introduce actiune de divort care este de competenta ultimului domiciliu comun al sotilor.

Indicati adresa locului de detinere unde va fi citat impreuna cu actiunea dvs de divort.

Nu va fi transferat pt judecarea divortului ci doar dupa ce se va solutiona dosarul acolo, prin urmare va veti judeca in lipsa lui urmand a proba existenta motivelor temeinice pt care aceasta casatorie nu mai poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre cetatean roman si cetatean strain vioricahafsi vioricahafsi Buna ziua,situatia mea este urmatoarea, m-am casatorit in Algeria cu cetatean algerian,am transcris casatoria in Romania, acum 2 ani.Acum o luna, a obtinut ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la prima infatisare de divort midnightk midnightk Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. ... (vezi toată discuția)
Transferare persoana condamnata andrei_2010 andrei_2010 am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Sotul meu este arestat in italia in baza unei fapte pe care a facut-o in 2000 atunci a fost si judecat si a primit o ... (vezi toată discuția)