Telefonie mobila - dupa 4 ani somati sa platim 6 milioane
in anul 2001 am incheiat un abonament la Cosmorom, cu durata de un an. dupa cateva luni, nu mai stiu exact cate, am trecut la Orange. am abandonat cartela Cosmo si am si uitat de existenta lor. din acel moment nu am mai primit nici un semnal dinspre Cosmorom nici in scris, nici telefonic, nici vreo somatie, nimic. asta pana ieri, 21 septembrie 2005, cand am fost sunati pe numarul de fix de catre reprezentanta unei societati de recuperare a debitelor restante, nu stiu deocamdata numele firmei, care ne-a adus la cunostinta ca avem de achitat catre Cosmorom o suma in jurul a 6 milioane lei. stiu ca nu dispun inca de toate datele concrete dar m-ar putea ajuta cineva cu o sugestie in rezolvarea acestei probleme? nu ar fi fost firesc sa fi fost contactata in 2001-2002 si sa mi se comunice ca ce am de plata, penalizari si tot restul? adevarat, eu nu mi-am indeplinit obligatiile contractuale dar au dreptul sa apara cu o asemenea suma dupa 4 ani? ma intreb atunci de ce nu au mai asteptat inca vreo 10 ca ar fi fost nevoie sa im vand apartamentul pentru a plati penalizarile si tot restul. cine ma poate ajuta cu o sugestie ? multumesc oricum anticipat.
in mod normal, dupa 4 ani, orice obligatie catre Cosmorom este prescrisa (termenul fiind de 3 ani). Intr-un limbaj neacademic inseamna ca in cazul dvs. Cosmorom putea incerca recuperarea sumei prin instanta in termen de 3 ani de la data la care obligatia de plata a devenit exigibila, respectiv candva in anul 2001. Personal cred ca se incearca o cacealma in speranta ca veti plati benevol. Ramane la latitudinea dvs. cum veti actiona, daca va veti plati datoria sau daca veti ramane in pasivitate.
multumesc mult pentru raspuns. voi lua legatura cu cei de la societatea de recuperare pentru a afla detaliile. din pacate nici contactul incheiat cu Cosmorom nu il mai detin si, ca atare, nu stiu ce prevedea in cazul in care nu ma achitam de obligatiile contractuale. cred insa ca ar fi trebuit sa continui sa platesc abonamentul timp de un an de zile. asta ar fi insemnat probabil pana in 2002. ceea ce asa vrea sa stiu este daca nu exista vreo prevedere legala care sa stipuleze obligativitatea de a il instiinta, intr-un anumit interval de timp, pe cel in cauza, in speta pe mine, ca nu si-a indeplinit angajamentele si care vor fi consecintele in cazul in care persevereaza in aceasta atitudine. va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Este posibil, ca după contactul telefonic, societatea în cauză să vă expedieze o "notificare" şi să vă solicite şi prin acest demers achitarea datoriei restante.
Vă recomand să îi răspundeţi societăţii în cauză, tot în scris şi să-i solicitaţi, ca fiind necesar în analiza "solicitării" respective şi pentru a putea lua o hotărâre în acest sens, să vă comunice, pe adresa dvs., următoarele:
1. copie a contractului / mandatului cu care societatea "de recuperare" a fost împuternicită de societatea COSMOROM S.A. să efectueze demersuri de a pretinde de la dvs. datoria pretinsă,
2. copie a contractului de abonament şi anexa la contract,
3. numărul de telefon pentru care nu s-au achitat serviciile la care face referire,
4. data la care s-a întrerupt furnizarea serviciilor şi motivul întreruperilor,
5. copie a facturii la care se face referire şi dovada comunicării către dvs.,
6. modul de clacul al penalităţilor de întârziere,
7. motivaţia pentru care s-a luat această măsură la 3-4 ani de la înregistrarea pretinsului debit.
Debit cosmorom
Buna ziua,
In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel ... (vezi toată discuția)