Va rog daca se poate dati-mi o solutie la problema pe care o am.Zilele trecute am primit o notificare de la o societate de recuperare in ce priveste o datorie la Cosmorom SA.Am avut un contract cu aceasta firma de telefonie mobila in 2001 era pe o perioada de un an,dar datorita serviciilor proaste s-a renuntat la contract cu 3 luni inainte de expirare.Suma debitoare este de 1.600.000 lei,dar calculata cu penalitati se ajunge la 22.ooo.ooo.lei.Ultima data la care s-a facut plata este 2002 februarie .Am telefonat la soc.respectiva cerand o copie a facturii la care se face referire,numarul de telefon ptr care nu s-au achitat serviciile si motivatiile ptr care nu am fost informata pe o perioada de 3 ani si jumatate.Au raspuns ca multe din aceste informatii nu le detin,iar referitor la prescriptie pe care am invocat-o au fost de acord dar au propus o rezolvare amiabila fara sa spuna care ar fi.Mi-au spus sa fac eu propuneri.Stiu ca daca platesc datoria initiala e ca si cum as recunoaste toata suma cu tot cu penalitati.Ce ma sfatuiti sa fac???multumesc mult
Stai linistita, pe langa faptul ca in speta se aplica prescriptia dreptului la actiune, aCosmorom avea obligatia sa efectueze si procedura de conciliere conform art 720/1.
O sa moara cu datoria in cauza.
CVunosc speta intrucat cumnatul meu este intr-o situatie similara si am vorbit cu cineva din interiorul Cosmoromului.
Mai pe scurt cine plateste, plateste cine nu asta e , am incercat si noi.
danac