avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs contencios administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs contencios administrativ

In cadrul unui litigiu de contencios administrativ inceput pe noul cod de procedura civila, formularea recursului trebuie sa se circumscrie motivelor de recurs, sau intrucat acesta este asimilat apelului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:03, 7 Iulie 2015
Pe noul cod de procedura civila, veti declara apel in care sa invocati tot ce va nemultumeste.
În materia contenciosului administrativ calea de atac a fost și a rămas recursul.

El nu este asimilat apelului și trebuie să fie motivat conform art. 488 Cod procedură civilă, sub sancțiunea nulității prevăzută la art. 489, alin. (2) din același act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul în materia contenciosului administrativ costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti daca Legea Contenciosului Administrativ nr. 554/2004 deroga de la prevederile Noului Cod de Procedura Civila in ceea ce priveste recursul. ... (vezi toată discuția)
Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Rog urgent!!! raspuns la exceptia de nulitate a recursului majurist majurist Buna ziua! Fiind intimat (parat) cum /ce trebuie sa formulez catre instanta de judecata , daca s-a amanat judecarea cauzei, avand in vedere ca in temeiul ... (vezi toată discuția)