avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obtinere sediu social fara acordul meu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obtinere sediu social fara acordul meu

Buna ziua,am urmatoarea problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Am inchiriat un magazin,eu fiind locatorul.Chiriasul este din alta localitate si mi-a cerut actul de proprietate(copie) si buletinul(copie),care impreuna cu contractul de inchiriere inregistrat de mine la circa financiara urma sa deschida punct de lucru.Numai ca in loc de punct de lucru a facut sediu social.Acest lucru l-am observat vazand certificatul constatator de la registrul comertului din acel oras.Totodata a schimbat si certificatul de inmatriculare cu adresa magazinului meu. Cum a fost posibil? Ma afecteaza in vre-un fel?Ce pot sa mai fac? Nu mi se pare normal,si acest lucru nu s-a mai intamplat cu chiriasii anteriori.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:54, 6 Iulie 2015
nesrin a scris:
... care impreuna cu contractul de inchiriere ...

Ce scrie in contractul de inchiriere? Obiectul contractului - inchiriere in vederea ... ?
In contractul de inchiriere scrie la cap.folosirea spatiului : Chiriasul are dreptul la folosinta exclusiva a spatiului pe durata contractului de inchiriere. Ma afecteaza in vre-un fel ca a declarat sediu social si nu punct de lucru?
nesrin a scris:

Chiriasul are dreptul la folosinta exclusiva a spatiului pe durata contractului de inchiriere.

Practic in contract (prin conventia partilor) nu a fost prevazuta nicio limitare sau interdictie referitoare la modul de folosire a spatiului (exceptand limitarile legale). Daca ati fi dorit sa ii interziceti ceva, interdictia trebuia prevazuta in mod expres.

nesrin a scris:

Ma afecteaza in vre-un fel ca a declarat sediu social si nu punct de lucru?

In principiu nu va afecteaza, insa in anumite conditii va poate afecta. Cum, cand? Daca locatarul pleaca de acolo la expirarea contractului si doriti sa infiintati o alta firma acolo (vorbesc de acte inscrise la registrul comertului), la o singura adresa (spatiu) nu pot figura mai multe firme, deci practic pana ce nu isi schimba sediul sau nu isi radiaza firma (si asta poate dura) nu puteti utiliza spatiul. Placut nu va fi, insa alte probleme nu veti avea.
inca o intrebare:credeti ca a falsificat semnatura mea,s-au au fost suficiente contractul,copia bi si copia act proprietate.Multumesc mult pt.raspunsuri
Nu cred ca a fost necesar sa falsifice ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)