avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

Buna ziua numele meu este Madarie Marius Daniel sunt student locuiesc in Craiova si am lucrat timp de 2 luni la firma de paza G.G.S. Cu sediul in Mihailesti jud Giurgiu timp de 2 luni. In perioada cand am lucrat nu am primit nici o plata salariala iar cand am cerut banii am fost anuntat ca eu nu mai lucrez la acea firma . Motivul probabil ca mi-am cerut dreptul de angajat. In data de 03:06:2015 am depus o sesizare la ITM DOLJ care a fost retrimisa catre ITM GIURGIU pentru ca firma nu are birou in dolj in data de 08:06 am fost sunat de catre administratora firmei care mi-a pe un ton de maidan ca daca vreau banii sa ma prezint la sediul firmei sa-i ridic . In fine dp o cearta avuta cu aceasta persoana am avut o discutie cu patronul care mi-a comunicat ca nu exista o alta cale decat sa ma prezint la firma si ma asigurat ca o sa mi se faca lichidarea (detin o inregistrare audio ca proba) . Ajuns acolo a doua zi mi se comunica ca o sa mi se dea banii pe luna aprilie insemnad in jur de 30% din ce aveam de primit dp o conversatie am ajuns la o intelegere ca pe data de 20:06 sa mi se faca plata si pe restul timpului fara ca eu sa ma mai duc la Mihailesti . Dupa cum m-am asteptat plata nu mi s-a mai facut . Intre timp asteptam sa-mi vina raspunsul de la ITM GIURGIU . Pe data de 01:07 a ajuns acasa raspunsul in care era specificat faptul ca firma mi-a facut plata salariilor restante mai avand sa- mi plateasca doar orele suplimentare si zilele de concediu pana pe data de 10:07:2015 daca ma pot duce sa-i dau in judecata . Pe scurt cei de acolo au falsificat semnatura mea pt ca eu atunci am semnat doar pt banii primiti pe luna aprilie . In situatia aceasta sunt impreuna cu alti 6 colegi si mai specific faptul ca firma nu este in.insolventa sau in faliment. Avand o discutie cu Inspectorul sef de la ITM DOLJ pentru ca cel de la Giurgiu nu mi-a fost de niciun ajutor mi s-a zis sa fac o plangere la procuratura si apoi sa ma duc sa-i dau in judecata . Intrebarea este in felul urmator poate cineva a mai trecut prin situatia sau cunoaste pasii care trebuie urmati si daca pot sa-i dau inainte de data de 10:07 avand in vedere ca ceea ce au facut este frauda
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 6 Iulie 2015
In speta, depuneti cat mai repede posibil o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fals .

Plangerea o depuneti la Parchet sau la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca ioanditu ioanditu Buna ziua As dori sa aflu si eu unde ma pot adresa in cazul unui litigiu de munca privind concediere fara motiv. Mai exact cazul meu e urmatorul: Sunt ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere la tribunal ca la itm bucuresti am facut degeaba? florion24 florion24 Am lucrat la o firma de paza din Bucuresti si aveam obiectiv la METRO Ploiesti am fost dat afara conform art 55 lit b pe data de 5 05 2010,cand mi-am ridicat ... (vezi toată discuția)
Taraganarea cercetarii penale nitmar nitmar Am lucrat la cineva si nu am fost platita 4 luni; ITM i-a dat amenda pentru neinregistrarea contractului de munca si i-a impus o data limita pana la care sa ... (vezi toată discuția)