avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Buna ziua
As dori sa aflu si eu unde ma pot adresa in cazul unui litigiu de munca privind concediere fara motiv.
Mai exact cazul meu e urmatorul:
Sunt angajat ca sofer din data de 03/06/2008 la firma S.C. Stacamion s.r.l. cu sediul in Tg-Mures str. Matei Corvin nr.5, firma care este o filiala a firmei Stadler din Austria care are ca si activitate transportul de marfuri. In data de 03/07/2010 am fost anuntat telefonic din Austria ca mi s-a desfacut contractul de munca, totodata firma nu mi-a mai dat drepturile salariale si nici diurna cuvenita pe luna precedenta(luna iunie).Am mers la biroul de la Tg-Mures unde secretara mi-a zis ca inca nu mi-a desfacut contractul de munca si trebuie sa cer eu lichidarea sau desfacerea contractului de munca cu acordul partilor. Intrebarea mea este: Ce pot sa fac eu in cazul asta si unde trebuie sa ma duc sa depun plangere impotriva acestei nedreptati.
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 12:02, 30 Iulie 2010
ca sa depuneti o plangere in instanta va trebuie un act-in speta decizie de concediere, etc.dvs nu trebuie sa cereri desfacerea contractului de munca dc nu doriti asta.mergeti si vb cu un sef nu cu secretara care isi da cu parerea.
Normal, ar trebui sa mergeti la serviciu pana in momentul in care veti primi ceva scris, macar un preaviz.Mergeti si spuneti-i secretarei ca atata vreme cat nu ati primit nimic, sunteti angajatul lor si sunt obligati sa va dea de munca si sa va plateasca.Daca nu mai au nevoie de dvs.trebuie sa va notifice in scris, vorbele sunt apa de ploaie, la fel si telefoanele.In nici un caz nu va dati demisia si nu depuneti nimic scris cum ca ati fi de acord sa vi se desfaca contractul de munca.Numai dupa ce veti avea o "hartie" de la ei la mana, puteti incepe demersurile in justitie, in functie de ce scrie in hartia respectiva.Si, mare grija: nu cumva sa semnati ceva pe la firma in perioada asta: vreun stat de plata, fara sa primiti banii, sau vreo nota de lichidare sau altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm Marius Nou Marius Nou am facut o sesizare la itm azi si mi s-a spus ca nu e problema lor desi era un conflict de munca urias. mi-au spus ca dupa ce imi desfac contractul de munca, ... (vezi toată discuția)
Neplata lichidarii in cazul demisiei Andreea31 Andreea31 Buna ziua, am si io o problema cu fostul angajator. dupa ce mi-am dat demisia nu mi-au mai platit lichidarea in conditiile in care am lucrat aprope luna ... (vezi toată discuția)
Contestatie csaby2011 csaby2011 vreau sa fac o contestatie a decizie de desfacere C.I.M. pentru ca angajatorul ma provocat ca sa semnez demisia (preavizul)in timpul preavizului am fost in ... (vezi toată discuția)