avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie: cand trebuie sa te intorci la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie: cand trebuie sa te intorci la munca

Buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu o problema. sunt in ccc 1 an. copilul meu s-a nascut pe data de 23 august 2014. tatal copilului nu doreste sa intre in ccc pentru o luna, iar eu trebuie sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme. problema este in ce zi ar trebui sa revin la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie. in Ramnicu Valcea (unde locuiesc), angajatii de la Agentia nationala pentru plati, au spus ca trebuie cu o luna si o zi(adica pe 22 iulie), iar cei de la Prefectura (unde a completat sotul declaratia ca renunta la luna de ccc) au spus ca trebuie sa ma intorc pe 24 iulie. va rog sa ma ajutati, deoarece nu stiu cum sa procedez.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 7 Iulie 2015
art.7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

In speta, avand in vederea:
- data nastere copil : 23 august 2014
- durata optata pentru CCC : 1 an
- faptul ca tatal nu doreste intrarea in CCC

Dvs trebuie sa va reluati activitatea, pentru a beneficia de stimulentul de insertie, la data de 22 iulie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Noua lege a maternitatii cameliadaj cameliadaj Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: la inceputul lunii decembrie o sa aduc pe lume o fetita.Intentionez sa ma intorc la munca dupa 1 an. Sunt un pic ... (vezi toată discuția)