avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cui dam facturi/chitante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cui dam facturi/chitante

Buna dimineata,

As avea si eu nevoie de cateva lamuriri in legatura cu emiterea de facturi/chitante etc.
Situatia sta asa: sunt proprietarul unui magazin online care vinde produse produse atat catre persoane fizice cat si juridice.
Firma este neplatitoare de TVA iar livrarile se fac atat prin curier cat si personal.
Mentionez ca nu am casa de marcat iar facturile/chitantele sunt facute in excel , nu tipizate.

Acum, as dori sa stiu daca am inteles corect procedura:
-pt vanzare persoana juridica se emite factura + chitanta daca se livreza personal.
-pt vanzare persoana juridica se emite factura daca se livreaza prin curier
-pt persoane fizice se emite factura daca se livreaza prin curier.
-pt persoane fizice ,daca se livreaza personal, este in regula ca persoana fizica sa plateasca cash si eu sa fac plata din cardul personal in contul firmei si sa-i emit doar factura?

Mi-ar putea confirma cineva daca ceea ce am inteles eu este corect?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat szasza szasza Buna ziua Ma lamuriti va rog daca am nevoie de casa de marcat, codul caen este 4791, vand produse online, trimit produsul prin posta sau curier , banii vin ... (vezi toată discuția)
Magazin on line..casa de marcat? turcalexandra turcalexandra Daca vand doar on line e necesara achizitia casei de marcat? Majoritatea incasarilor se realizeaza prin banca..exista si situatii cand incasez rambursuri ... (vezi toată discuția)