avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala - varsta 60
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala - varsta 60

Buna ziua

Mama mea e bolnava de astm de mai multi ani si are probleme si cu inima (tensiune mare). A facut o consultatie la cardiolog care i-a sugerat ca e pe fond nervos. A fost si la psihiatru care i-a confirmat ceea ce a zis cardiologul. Problema e ca ea are 60 de ani si medicul psihiatru i-a spus ca nu se poate pensiona pe caz de boala deoarece n-a avut internari in trecut iar acum e la varsta pensionarii. (Ea a lucrat foarte putin).
Va rog sa-mi spuneti ce zice legea, daca se poate face ceva sau nu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:34, 7 Iulie 2015
Daca a implinit varsta de 60 de ani si 1 luna,nu mai poate beneficia de pensie de invaliditate.
Poate beneficia de pensie de limita de varsta daca indeplineste conditia de stagiu minim de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala cristina100 cristina100 buna ziua, Numele meu este Cristina , locuiesc in Bucuresti, am si eu o intrebare: Ce pot face ca mama mea care este bolnava ( cardiaca, ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru o persoana cu handicap danapetrea danapetrea Buna ziua! As dori sa aflu daca e ceva de facut pentru a beneficia de pensie o persoana cu grad de handicap accentuat,cod handicap:6,cod boala:F20.0 care a ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna seara . Am fost azi intrebat daca stiu ceva despre posibilitatea ca[b] o persoana aflata pensie de boala , in varsta de 58 de ani , barbat , poate sa ... (vezi toată discuția)