avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaziune nivel salarial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaziune nivel salarial

in cadrul unui resturant toti salariatii au contract de 4h / minim pe economie (330 net), luni-vineri, insa :
- bucatari (4) - 12 ore / 15-17 zile pe luna / weekend inclusiv
- merceolog (1) - 8 ore / zilnic de luni pana vineri / fara weekend
- ospatari (2) - 12 ore / 15-17 zile pe luna / weekend inclusiv

bucatarii sunt obligati sa faca inclusiv curatenia in bai si spatii adiacente
metoda salarizare: 330 ron virament bancar / 400 ron cash (net)

o alta chestie, nici un cim nu are trecuta data de salarizare;
angajatorul refuza sa plateasca salariul la o data convenit (plateste doar cand si daca vrea - sau cum spune el "cand are")

va rog, daca stiti, sa imi explicati care sunt abaterile si ce se poate face in avantajul angajatilor, sanctiuni, compensari si pasi denuntare?

multumesc! X-(
Cel mai recent răspuns: teor , utilizator 10:12, 8 Iulie 2015
Data la care se plateste salariul nu este rubrica .... optionala ... Puteti sesiza ITM - care sa vina in control si atunci patronul va trebui sa dea explicatii in legatura cu CIM de 4 h ( in CIM cu timp partial este obligatoriu sa specifici intervalul orar in care se desfasoara activitatea, altfel acel CIM se considera a fi incheiat pt. 8h .... de la data la care a fost incheiat ).
Dar cu banii efectiv incasati de salariati - nu stiu ce sa spun ... presupun ca dvs. nu aveti nici o dovada a faptului ca ati incasat o suma de bani diferita de cea specificata in contract....
Puteati totusi sa nu semnati CIM daca vi se parea in neregula ! Stiu - e usor de zis dar ... greu de gasit un loc de munca! In ceea ce priveste sesizarea ITM - se face dintr un singur pas ... daca va hotarati.
1. Pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti sesiza Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

2. Pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil puteti sesiza ANAF, Politia - Serviciul de Investigare a criminalitatii economice.
Multumesc mult pentru explicatii si sugestii! stiu ca banii oricum nu se pot recupera nefiind o dovada pentru cash, insa momentan nu ma intereseaza castigul meu de cauza cat ma intereseaza sa ii dau o lectie :) merci inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in ture si sporul pentru weekend scorpio78 scorpio78 Buna dimineata Programul meu de lucru este in ture inclusiv in zile de weekend si noaptea. Angajatorul din cate stiu face raportarea la ITM pentru timpul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! este legal ca firma unde lucrez să ne plătească ... Maryroxi Maryroxi Bună ziua! Este legal ca firma unde lucrez să ne plătească spor de weekend 15% pe salariul brut fără a ține cont de orele lucrate în ... (vezi toată discuția)
Program de lucru mediaset mediaset Se da o societate. program de lucru luni vineri 7 ore zilnic .doua weekenduri libere si se complecteaza restul orelor (pana la 168-sau 176 dupa caz) in al ... (vezi toată discuția)