avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale???

Buna ziua,

Am fost dat in judecata acum peste un an de zile de fosta sotie pentru marirea pensiei alimentare.
Pensia alimentara se situa la nivelul de 400 lei pe luna.
Conform venitului meu net, pensia legala care i s-ar fi cuvenit ar fi fost de 720 lei.
Inainte de orice, am chemat-o la mediator si i-am propus ca sa-i dau o pensie lunara de 600 lei cash si pana la 720 sa le cumpar copiilor in natura ce au nevoie.
Ea impreuna cu avocatul ei nu au fost de acord, cerandu-mi 1.000 lei pe luna. Acest lucru l-au facut bazandu-se ca am avut cateva luni la rand venituri suplimentare cu caracter nepermanent. (prima+ore suplimentare platite).
In urma procesului, bazandu-se pe faptul ca eu mai plateam rate la banci din timpul casatoriei, si a situatiei mele materiale precare, la judecatorie am castigat, Pensia ramanand la 400 lei si urmand ca sa mi se plateasca de catre fosta... cheltuielile de judecata.
Ea a facut intampinare la Tribunal si dupa cateva luni a castigat majorarea pensiei la 600 lei, urmand ca eu sa platesc si cheltuielile ei de judecata, respectiv onorariul avocatului.
Avand in vedere ca rezultatul procesului era sub asteptarile ei si chiar sub propunerile mele initiale de la mediator, m-am asteptat sa depuna recurs.
In schimb, m-am trezit cu o poprire pe conturi realizata de un executor judecatoresc, urmand ca sa mai platesc pe langa diferenta de pensie alimentara pe lunile cat a fost procesul (1.800 lei) si onorariul aparatorului (1.200) lei de pe urma procesului de la tribunal si taxele executorului judecatoresc (1.600 lei).
Avand in vedere ca eu am chemat-o la mediator si i-am oferit din start marirea pensiei alimentare peste cuantumul stabilit de Tribunal, nu mi se pare corect, ca eu sa platesc pentru 1.800 lei (restanti - din vina ei) inca 2.800 lei cheltuieli cu avocatul EI si executorul judecatoresc. Aici nu am inclus nici onorariul avocatului meu de 900 lei.
Acum pun intrebarea:
Am vre-o sansa sa o dau in judecata, sa chem ca martor mediatorul care sa confirme ca am vrut sa-i ofer pensia alimentara marita si sa arat ca toate cheltuielile pe care EU sunt obligat sa le platesc (respectiv 3.700) lei nu sunt datorate mie, sunt datorate pretentiilor exagerate ale ei si ale avocatului ei, cerand despagubire sumele platite in plus de mine?
Vara asta le-am promis la copii o bicicleta fetei si un laptop la baiat si nu mai am din ce sa le achizitionez.
Nu vreau despagubire in bani de la ea. Vreau sa-i oblige instanta sa le cumpere aceste lucruri la copii.
Ea obisnuieste sa-si faca concediile in Italia, Franta, etc.... si la copii le cumpara haine de la second hand.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 8 Iulie 2015
Nu veti avea castig de cauza, e dreptul ei sa se adreseze instantei, iar pt ca a castigat , datorati cheltuieli de judecata.
Apoi, nu trebuia sa fi asteptat sa fiti executat silit, puteati plati de bunavoie.
Puteti contesta cheltuielilie de executare in termen de 15 zile de cand ati aflat ca sunteti executat silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata si pensia alimentara M.ionescu M.ionescu Fostul sot a inaintat doua actiuni pentru obtinerea custoriei copilului pe care le-am castigat eu.A fost obligat la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)