avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperatori disperati
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperatori disperati

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare:

Am avut o firma prin care am luat de la banca o linie de credit. Am girat cu casa si masina. Avand in vedere situatia economica din tara, nu am mai putut plati ratele la linia de credit.
Banca mi-a scos la licitatie atat casa cat si masina, licitatie la care ea si-a recuperat banii imprumutati firmei mele.
S-a intocmit proces-verbal prin care banca admite ca si-a recuperat creanta.

Dupa 2 ani de la aceasta poveste, am primit la locul de munca instiintare din partea firmei SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD, PRIN MANDATAR ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL prin care mi se punea poprire pe salariu pentru neplata datoriilor pe care le-as avea catre banca (mentionez ca in prealabil nu am primit nicio informare din partea acestei firme ca mi-ar fi preluat dosarul si ca am datorie neachitata).

Am comunicat firmei la care lucram procesul-verbal intocmit de banca prin care aceasta admitea ca si-a recuperat creanta.
Dep. Resurse Umane al firmei unde lucram a comunicat catre firma de recuperare copie dupa acest PV.

Intrebare: ce ar trebui sa intreprind pentru a nu mai fi "hartuit" de aceste "lipitori" numite generic "firme de recuperare" si bancile care nu-si respecta clientul ?

Mentionez ca banca in cauza este BRD.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 15 Iulie 2015
ro_zapacila a scris:

Dupa 2 ani de la aceasta poveste, am primit la locul de munca instiintare din partea firmei SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD, PRIN MANDATAR ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL prin care mi se punea poprire pe salariu pentru neplata datoriilor

"instiintare / popire"
Cine a pus poprire, executorul judecatoresc ?

Firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc.
Daca somatia si poprirea sunt facute de executor judecatoresc, in baza unei hotarari a instantei, este grav. Ati vazut hotararea instantei?
Atata timp cat creanta a fost recuperata de banca (exista PV intre banca si mine prin care aceasta recunoaste ca si-a recuperat linia de credit cu care m-a finantat) nu vad de ce sa mai platesc inca o data aceasta linie de credit.
Prin urmare, pot da in judecata banca pentru ca mi-a vandut asa zisa "datorie" unei firme de recuperare si pot da in judecata si firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc pentru ca vrea sa mai platesc inca o data o "datorie" deja achitata (revin: exista PV intre banca si mine prin care aceasta recunoaste ca si-a recuperat linia de credit cu care m-a finantat).
Nu am primit nicio citatie pentru asa zisul proces, nicio hotarare a instantei judecatoresti ... niciun act legal prin care firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc au dreptul asupra "datoriei" mele.
Ceea ce fac este un abuz si cine este slab de inger o ia in freza.
ro_zapacila a scris:

Ceea ce fac este un abuz si cine este slab de inger o ia in freza.

Asa cred si eu. Mergeti la executor si cereti explicatii urgent, eventual introduceti si o contestatie la titlu si la executare, si de ce nu si o plangere pentru abuz. Aveti grija la termene.

Alte discuții în legătură

Executare silita. nicu-dumitru nicu-dumitru In primul rand Mult respect pentru acest Sait, deosebita stima pentru raspunsuri. Subiectul meu - 1 Executare silita. 2 - procedura de Incuviintarea Executarii ... (vezi toată discuția)
Va rog o explicatie la textul de mai jos ... ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati textul de mai jos: Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 5933/245/2013 Data inregistrarii 18.02.2013 ... (vezi toată discuția)
Credit bancar vulpoi vulpoi buna ziua! am facut un credit la o banca comerciala in 2008, am platit ratele timp de 2-3 ani, ultima plata fiin in luna 03-2011, apoi fiind in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)