avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil

Buna ziua!Doresc sa achizitionez un imobil si detin aproximativ jumatate din suma,restul urmand a fi achitat prin credit ipotecar.Cum este mai avantajos pentru mine ca si cumparator: sa fac un antecontract de v-c sau direct un contract de v-c cu clauza in care sa specific termenul pana la care ma oblig sa platesc cealalta parte din suma?Ce taxe si comisioane trebuie sa platesc in ambele cazuri?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:35, 7 Iulie 2015
Este necesar si acordul vanzatorului
ar ttrebui sa incheiati antecontract de vanzare cumparare in care sa prevedeti si termenul de achitare integrala
Costuri acte notariale sunt conditionate de valoarea declarata pentru achizitie bun imobil,
onorariu notar+taxele aferente conform grila notariala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune instanta cumparare teren vivians vivians am incheiat un antecontract pentru o casa si un teren intravilan. Doresc sa-mi dati cateva sfaturi pentru o actiune in instanta sa obtin aceasta proprietate. ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)