avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile de concediu pe 2 contracte - acelasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile de concediu pe 2 contracte - acelasi angajator

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu numarul de zile de concediu.
Din nov 2014 pana in iunie 2015 am avut un contract de munca de o ora cu o organizatie.
Din martie 2015 pana in prezent am un alt contract de 5 ore cu aceeasi organizatie.
In perioada ianuarie 2014 –iunie 2015 mi-am luat un numar de 12 zile de concediu (practic 9 zile pana in martie 2015 si 3 zile in martie-iunie 2015). Sa inteleg ca eu nu mai am voie pe contractul actual de 5 ore decat la 8 zile de concediu pe acest an (pana la sfarsitul anului, ma refer)??? In mod normal, nu mi se pare correct, deoarece eu nu am lipsit decat 3 zile de pe acest contract. Mi-as fi luat concediu si pe acest contract, dar el a inceput abia in martie. Sunt 2 contracte de munca si 2 state de plata. Cate zile de concediu mai am dreptul sa efectuez in acest an pe contractual care continua? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 7 Iulie 2015
Durata minima anuala a CO este de 20 de zile lucratoare pentru fiecare c.i.m.in parte.

Vedeti cate zile de CO ati luat pe fiecare c.i.m. in parte si diferenta ramane de efectuat.
Va multumesc mult pt. raspunsul prompt. Si inca o intrebare cu care ma confrunt - eu, daca am 2 contracte de munca la acelasi angajator, unul cu program de la 9-12 si cel de-al doilea de la 12-18, pot sa-mi iau concediu doar pe un contract/functie? Mie mi s-a transmis ca nu pot sa fac asa ceva si ca sunt obligat sa-mi iau de pe ambele contracte. De exemplu, eu vreau sa vin la birou de la 9-12, iar de la 12-18 (pe cel de-al doilea contract) sa imi efectuez concediul.
Nu aveti cum sa fiti obligat la asa ceva , chiar daca pare ceva anormal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)
Cum se coreleaza c o prevazut in contract cu perioada lucrata nicoleta4775 nicoleta4775 Buna seara, desi am citit articolele referitoare la subiect, am ramas cu urmatoarea nelamurire: conform contractului am 21 zile de concediu anual, care eu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale contract suspendat tefanitaa tefanitaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca se poate In 2012 mi-a fost suspendat de angajator contractul de munca pentru ca au formulat impotriva ... (vezi toată discuția)