avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de vanzare si distributie (comert ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de vanzare si distributie (comert international).

Am primit spre studiu un contract de vanzare si distributie de la un potential partener ungur al societatii pentru care lucrez. E ceva nou pentru mine. Nu am experienta pe acest domeniu ci doar notiunile ramase din facultate. Propunerea de contract contine niste clauze generale, conditii privind furnizarea si termene de plata, produse concurente (apropo de legea 21/1996), stocuri si conditii de depozitare, raportari, autorizatii, loturi, marci, restrictii la export, conditii de incetare ale contractului, cauza de forta majora -cred ca am pus cam tot. Nu sunt stipulate obligatii clare ale partilor !!! Se doreste de catre potentialul partener ca interpretarea si guvernarea contractului sa fie facuta in conformitate cu legislatia ungara!!
Nu cred ca propunerea de contract trimisa este cea mai buna pentru societatea mea asa incat primesc orice fel de sugestii. Daca cineva are un model de contract de acest gen poate sa trimita mesaj privat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 16:19, 26 Septembrie 2005
Buna. Nu este nimeni care ma poate ajuta!? Daca cineva are vreun model de contract, poate sa il trimita pe adresa de e-mail din caseta cu datele mele. Multumesc.
Gabriela, iti indica vreun act legislativ?
Daca nu, cere si incerc sa te ajut cu o traducere.
Caut model orientativ in calculator si il trimit prin mesaj privat.
Karmin
cine este furnizor si cine client?
Nu. Karmin, se stipuleaza doar ca termenele de furnizare vor fi pe baza CIP________, conform regulilor INCOTERMS 2000 si clauza arbitrala (conform regulamentelor Curtii Internationale de Arbitraj Comercial din Londra). Un model orientativ, pentru a putea face comparatie, mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc.
Furnizorul este societatea din Ungaria. Noi ar trebui sa distribuim aceste produse si sa ne ocupam de obtinerea autorizatiilor de import.

Alte discuții în legătură

Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala scorus69 scorus69 Buna ziua am si eu niste nelemuriri -in actul constitutiv al unei filiale in Romania in care societatea mama este straina obiectul de activitate trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Limba care guverneaza contractul nico_mirea nico_mirea In luna iunie 2009 firma semneaza un contract acord pentru prestari servicii de transport la o autostrada din Ungaria. Dilema mea este urmatoarea: partile ... (vezi toată discuția)