avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare ridicare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare ridicare bunuri

Buna ziua,
In urma unei sentinte ramase definitive asupra proprietatii unui imobil care este procedura pentru a notifica mostenitorul defunctei vanzatoare de a-si ridica bunurile din imobil?
Stiu ca am posibilitatea de a-l notifica printr-un executor judecatoresc dar ma intereseaza daca aceasta notificare pot sa o fac si eu fara implicarea avocatilor sau executorilor.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alina_tebe , utilizator 08:46, 10 Iulie 2015
faceti dvs o notificare prin scrisoare recomandata si cu continut declarat prin posta romana catre mostenitorul defunctei in sensul ca pana la data de x sa isi ridice bunurile din casa si sa va predea si posesia imobilului ( ca banui ca vreti sa si intrati in casa, nu numai sa stea el intr-o casa goala fara bunuri mobile in ea).
personal nu am intalnit in 15 ani de practica o situatie de genul am pierdut imobilul in instanta ma duc si ii dau de buna voie proprietarului cheile casei si ii las si casa goala fara sa ridic de acolo si eventualele lucruri de care nu mai am nevoie. am intalnit cazuri in care i-a dat cheile fara comentarii dar cand a deschis usa casei noul proprietar a gasit efectiv o groapa de gunoi !)
in 99,9 din cajuri se ajunge la punerea in posesie a imobilului catre noul proprietar cu ajutorul executorului judecatoresc si al politiei daca e cazul.
sper sa aveti cu cine sa va intelegeti amiabil (desi dupa cum ati pus problema in topic inclin sa cred ca nu).
succes!
Cu stima, cassy
Va multumesc pentru raspuns.
Speta este urmatoarea: am cumparat de la proprietar si deoarece nu avea toate actele in regula am facut un precontract de vanzare cumparare la notar. Mostenitorul este fiul plecat din tara de 7 ani. In momentul in care am facut precontracul vanzatoare ne-a dat un rand de chei spunandu-ne ca suntem proprietari si e normal sa le avem.
Vanzatoarea a decedat in spital si singura ruda apropiata pe care o avea ne-a rugat sa ne ocupam noi de toate formalitatile.In momentul in care am luat-o de la spital am avut si al doilea rand de chei ale imobilului.
Conform legii si precontractului, l-am notificat pe mostenitor sa vina sa finalizeze tranzactia inceputa de mama sa. Bineinteles ca nu a vrut sa semneze si ne-a dat in judecata pentru evacuare(noi am refuzat sa-i dam cheile sa intre in imobil) iar noi ne-am dus in instanta pentru recunoasterea precontractului ca un act de vanzare cumparare.
Dupa 2 ani am primit sentinta definitiva, dupa inca 11 luni am primit si hotararea redactata de la tribunal.Mentionez ca imediat dupa moartea vanzatoarei s-a intrat in casa pentru a vedea cu ce haine putem sa o imbracam. Cand s-a intrat s-a facut un proces verbal cu bunurile gasite.S-a mai intrat inca o data, si la fel s-a facut proces verbal, deoarece fiul defunctei ne-a cerut sa-i trimitem niste poze cu mama sa.
De atunci nu s-a mai intrat deloc.
Acum as vrea sa-i dau bunurile care sunt in imobil, acestea neapartinindu-mi. Eu am cumparat doar imobilul.
Cum mostenitorul mi-a facut plangeri penale ca am inselat-o pe mama sa, ca i-am furat banii si bijuteriile dupa ce a murit, as vrea sa fac si aceasta notificare cat mai bine sa nu am probleme in viitor.
Simplu ar fi un executor dar credeti-ma ca dupa 2 ani de judecata , cu credite la banca pentru imprumutul facut pentru imobil (creditul l-am facut pentru nevoi personale) nu mai am disponibil si onorariul pentru executor.
D-le Cassy, acum cand aveti speta mai explicit prezentata, as putea sa fac eu notificarea? si care sunt pasii de urmat?
da, ii faceti dvs notificarea asa cum am scris si mai sus si ii invederati ca pana la data de ...care o vreti dvs dar sa fie un termen rezonabil avand in vedere ca nu e in tara.....sa ridice bunurile trecute in procesele verbale care au fost gasite in casa si sa va elibereze imobilul.
Practic notificarea facuta de dvs trebuie sa sune cam asa:

catre domul cutarita (domiciliat in...cu nr de telefon xxx, adresa de mail; si taote datele de contact pe care le aveti dvs despre dansul, inclusiv un cont bancar, date de la locul de munca daca stiti ca lucreaza legal in strainatate si cunoasteti care este acesta.)
subsemnata, domiciliata, nr de tel, adresa de mail (toate datele de contact ale dvs) ca urmare a sentintei x prin care litigiul dintre noi a fost solutionat in favoarea mea si in imobilul care acum este proprietyatea mea situat la adresa din.... dvs detineti bunuri mobile VA SOMEZ ca in termen de 3 luni ( de exemplu, puteti ce data vreti dvs sa treceti) sa eliberati complet imobilul de bunurile mobile care sunt va apartin. in caz contrar voi apela la executorul judecatoresc al carui onorariu va trebui sa il suportati dvs.
data si semnatura.


daca nu va face acest lucru tot la un executor va trebui sa apelati , executor care va chema si politia sa fie de fata la punerea in posesie a imobilului si sa desemneze un custode care sa pastreze bunurile pana vine mostenitorul sa le ia de la custode. Custode poate fi numit de exemplu acea singura ruda care o mai are defuncta sau o alta persoana. Custodele se plateste pentru a tine bunurile de catre proprietarul bunurilor.
daca i le aruncati in strada va va face plangere ca i le-ati furat sau vi le-ati insusit pe nedrept.
cand s-a intrat in casa de cele 2 ori cu cine ati intrat in casa? cine a intocmit acele procese verbale cu bunurile in cauza ? din ce an dateaza fiecare proces verbal? Plangerile penale s-au termuinat? daca da, care a fost solutia?
mergeti totusi si la un executor judecatoresc ( din cate stiu eu consultatiile la dansii nu sunt sume enorme) sa ii explicati speta si sa il intrebati toate detaliile la care eu nu stiu sa va raspund pt simplul motiv ca nu sunt executor judecatoresc. dansul va va invata pas cu pas ce aveti de facut.
mai sunt si alte aspecte dar nu le pot scrie pe forumul publlic pentru ca as incalca regulamntul forumului si nu imi permit acest lucru.
cu stima, cassandra (cassy)
Buna ziua,
Va multumesc si imi cer scuze pentru confuzia in ceea ce priveste numele.
Intr-un final cred ca vom folosi tot un executor deoarece ceea ce inteleg este ca eu chiar daca detin cheile imobilului, punerea in posesie trebuie facuta de un executor.Cel putin este mai sigur acest fapt.
Din ceea ce inteleg ar trebui sa fie numit un custode care sa-i pastreze bunurile pana acesta vine sa le revendice.Dar in cazul in care nu am pe cine sa desemnez deoarece nimeni nu are loc de depozitare a acestolucruri ce ar trebui sa fac?Este vorba de un frigider, o masina de spalat, un aer conditionat, o canapea, o masa, o vitrina, o mobila de bucatarie si alte lucriri mai marunte.
Si sa va raspund la intrebarile d-voastra, Persoanele care au intrat in casa sunt eu, matusa si o vecina a defunctei.Procesele verbale sunt din anul 2013 unul in luna mai si altul in luna iuniei au fost incheiate de mine si semnate de toti cei de fata: eu, matusa si vecina.
In ceea ce privesc plangerile penale a fost dat un NUP de comisarul de politie, Nup de un procuror, Nup de un prim procuror si acum am ajuns si in instanta. Pe 23 iulie suntem chemati la tribunal .
Am fost la un executor si ne-a spus pasii pe care ii va urma el dar singurul motiv care ne retine sunt banii deoarece nu mai am de unde sa platesc.Pentru plata imobilului am facut imprumut in banca pentru o parte iar pentru diferenta de la prieteni si rude.De aceea m-am gandit ca daca am face noi aceste notificari atunci am mai scuti niste cheltuieli.
Va multumesc inca o data pentru sfaturile pe care mi le-ati dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri mobile danyelama danyelama In speranta ca am postat subiectul unde trebuia va adresez urmatoarea rugaminte. Pe scurt in noiembrie 2007 am incheiat un act de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu proprietarul unui imobil inchiriat eliz_k eliz_k Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am inchiriat un imobil. Am facut un contract direct cu proprietatul pe 6 luni in care se mentiona ca imobilul ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost proprietar karina_35 karina_35 Buna ziua! Va adresez si eu o intrebare pentru ca sunt intr-o situatie pe care nu am mai intalnit-o (nici macar in discutiile dvs). Am cumparat o casa in 15 ... (vezi toată discuția)