avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie Certificat de Incadrare in Grad de Handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie Certificat de Incadrare in Grad de Handicap

Buna seara,

Inca de la inceput cer scuze ca am mai intrebat dar nu detaliat...si nici nu mi-a raspuns nimeni!
Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac!
Sotul meu are 65 ani si are BPOC gradul 4 foarte sever si are aparat de oxigen la care este conectat si de care este dependent si acum aceasta boala ii apasa si inima si are probleme si cu inima...Anul trecut am depus cerere de handicap la DGASP Constanta pentru prima data cu toate ca are aparatul de oxigen(cf contract cu casa de asigurari de sanatate) din anul 2012 deci de atunci am descoperit ca are BPOC . Anul trecut i sa aprobat certificat de incadrare cu grad de handicap cu handicat accentuat ..respira cu 20% ...bun... si anul acesta la revizuzire in aprilie 2015 respira cu 15% , deci boala a avansat i sa aprobat tot cu grad accentuat .Nemultumita , am fost in audienta la presedinta comisiei cu gandul ca dupa audienta daca nu rezolv o sa fac contestatie ...bun... d-na presedinta de comisie mi-a spus ca se v-a rezolva , o sa-i dea gradul de handicap grav cu insotitor permanent (tin sa mentionez ca a si scris in dosar acest lucru , mi-a dat secretara dosarul sa fac copie caci xeroxul lor nu functiona si mai era specificat pe aceasta hartie sa mai aduc un referat de la d-na doctor cardiolog )
Cer scuze caci este foarte mult de povestit....dar va rog din suflet ajutati-ma ...
La cardiolog sotul meu s-a prezentat (l-am dus eu caci el este nedaplasabil) in octombrie 2014 , si d-na doctor asa a scris in referat....
Cert este faptul ca m-a plimbat d-na presedinta de comisie de mi-a trecut termenul de contestatie la Bucuresti.Astazi cand am intrebat-o cum fac cu contestatia la Bucuresti ca nu mai sunt in termen s-a purtat foarte urat cu mine ,atunci am rugat-o sa-mi dea macar un raspuns oficial ca sa pot sa fac contestatie , m-a amenintat ca o sa ma faca sa platesc si din urma banii pe care i-am primit pe handicap gradul accentuat si bineinteles ca nu-mi schimba gradul de handicap...
Va rog , innebunesc , ziceti-mi si mie ce sa fac? sotul meu are anul acesta pensia la limita de varsta de 660lei , anul trecut avea pensia de anticipat partial cu penalizare in jur de 400lei. Omul acesta este chiar condamnat la moarte? si cu o asemenea pensie mica si o asemenea boala , cum poate sa traiasca?
Presedinta de comisie , la insistenta mea, mi-a facut un raspuns oficial pe care nu am vrut sa o primesc personal si o sa mi-l trimita prin posta!
Cand o sa primesc acest raspuns pot sa fac contestatie?Cui pot sa ma adresez sa rezolv problema? Cum pot eu sa dovedesc ca a avut aceasta boala din copilarie? el sa nascut in 1950 , la tara intr-o familie cu cinci copii.... , parintii tarani ,,, acum ce pot sa fac?
Va rog mult ajutati-ma!

Cu respect,

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
netia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florinaa515@gmail.com , utilizator 20:06, 16 Ianuarie 2018
Intr-adevar, termenul de contestare a expirat.
Da , dar nu din cauza mea ! Am explicat ca ma purtat cu vorba d-na presedinta de comisie si tot imi spunea ca se rezolva ! Si mai am un biletel (bon) de ridicare certificat cu data de 24.06.2015 !
Puteti incerca o promovare a contestatiei , luand in calcul , data de 24.06.2015.
Va rog , daca stie cineva cum pot eu sa dovedesc ca a avut aceasta boala -BPOC - din copilarie? El s-a nascut intr-o familie cu cinci copii , la tara , in anul 1950 ...
Buna seara...dar cand ai depus prima data dosaru pentru certificat de handicap nu ti-au cerut acte doveditoare ca BPOC e dobandit in copilarie? Exact cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Dar mie mi-au respins cererea ,nici macar nu mi-au dat certificat...cu toate ca si eu sunt dependenta de oxigen si am si CPAP ptr apnee in somn

Alte discuții în legătură

Lncadrare in grad de handicap netia netia am mai pus aceasta intrebare si nu mi-a raspuns nimeni....si de aceeia mai intreb.. Sotul meu are BPOC stadiul IV , este dependent de aparatul de oxigen... si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: ... dana_poso dana_poso Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: Soțul meu in vârstă de 56 de ani,este bolnav de trei ani,de HTAgrd 3,risc ... (vezi toată discuția)