Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: Soțul meu in vârstă de 56 de ani,este bolnav de trei ani,de HTAgrd 3,risc înalt,regurgitare mitrala și tricuspidiana grd 2, angină pectorală,bpoc grd 3 dependent de oxigen de aproape un an, și diabet zaharat tip 2,fara insulină,încă pe tratament medicamentos.Este pensionat de boala cu grd 3 încă de acum 3ani.In luna noiembrie a anului trecut a depus dosarul pentru stabilirea gradului de handicap, și în urma examinării a primit răspunsul din partea comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap:Nu se încadrează în nici un grad de handicap.Am depus contestație la hotărârea dată ,în contencios administrativ, pentru anularea deciziei și am avut prima înfățișare in aprilie 24 instanta a cerut motivarea comisiei și astăzi am primit la domiciliu motivarea comisiei care consta din exemplificarea conform legii pentru fiecare boala in parte,astfel pentru bolile de inimă și hipertensiune,motivarea a fost că nu a avut aceste boli încă din copilărie, adolescenta pana la 26 de ani,de asemenea pt BPOC la fel,nu se încadrează pt că nu a avut această boală din copilărie, adolescenta 26 de ani Doresc sa știu dacă avem vre-o șansă dacă să mai facem răspuns la întâmpinarea comisiei,care susține în continuare menținerea actului administrativ: fără grad de handicap.Mentionez că are acte medicale din urmă cu cinci șase ani in dosarul medical și comisia a subliniat că a dobândit aceste boli la vârsta de 51 de ani,dar soțul meu este Într-o stare destul de grea de boala,nu poate pleca prea mult de acasă din cauza oxigenului,are tensiune f mare,și insuficienta respiratorie cronica și pentru toate bolile ia tratament,iar eu trebuie să îl ajut in absolut toate activitățile casnice.Va rog frumos sa îmi spune-ți dacă avem vre-o șansă. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns:
Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor
13:55, 27 Aprilie 2022