avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: ...

Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: Soțul meu in vârstă de 56 de ani,este bolnav de trei ani,de HTAgrd 3,risc înalt,regurgitare mitrala și tricuspidiana grd 2, angină pectorală,bpoc grd 3 dependent de oxigen de aproape un an, și diabet zaharat tip 2,fara insulină,încă pe tratament medicamentos.Este pensionat de boala cu grd 3 încă de acum 3ani.In luna noiembrie a anului trecut a depus dosarul pentru stabilirea gradului de handicap, și în urma examinării a primit răspunsul din partea comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap:Nu se încadrează în nici un grad de handicap.Am depus contestație la hotărârea dată ,în contencios administrativ, pentru anularea deciziei și am avut prima înfățișare in aprilie 24 instanta a cerut motivarea comisiei și astăzi am primit la domiciliu motivarea comisiei care consta din exemplificarea conform legii pentru fiecare boala in parte,astfel pentru bolile de inimă și hipertensiune,motivarea a fost că nu a avut aceste boli încă din copilărie, adolescenta pana la 26 de ani,de asemenea pt BPOC la fel,nu se încadrează pt că nu a avut această boală din copilărie, adolescenta 26 de ani Doresc sa știu dacă avem vre-o șansă dacă să mai facem răspuns la întâmpinarea comisiei,care susține în continuare menținerea actului administrativ: fără grad de handicap.Mentionez că are acte medicale din urmă cu cinci șase ani in dosarul medical și comisia a subliniat că a dobândit aceste boli la vârsta de 51 de ani,dar soțul meu este Într-o stare destul de grea de boala,nu poate pleca prea mult de acasă din cauza oxigenului,are tensiune f mare,și insuficienta respiratorie cronica și pentru toate bolile ia tratament,iar eu trebuie să îl ajut in absolut toate activitățile casnice.Va rog frumos sa îmi spune-ți dacă avem vre-o șansă. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 13:55, 27 Aprilie 2022
Din motivarea comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, rezultă că nu se încadrează în baremurile prevăzute de legiuitor. Probabil că în ultima perioadă, între revizuirile dosarului soțului dvs., au fost modificate baremurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mă încadreze în pensie de handicap? Esti Calo Esti Calo Bună sunt în pensie de invaliditate gr 1 cu mai multe boli cronice cu astm bronșic, cardiacă ,insuficiență respiratorie cronică BPOC stadiul 4 ,Diabet ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? Denireb Denireb Certificat de incadrare in grad de handicap. Sunt pensionara de invaliditate gr.2,am 57ani,fiind diagnosticata cu afectiuni cardiace,psihice si respiratorii( ... (vezi toată discuția)
Despre incadrarea in grad de handicap Sandu-2000 Sandu-2000 Am depus dosar de acordare grad handicap la DGSAPC sect 6 cu toate actele cerute si dupa 35 zile primesc negare ca nu ma regasesc in legea762/31/08/2007 al ... (vezi toată discuția)