avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fatada blocului - cine plateste reparatia?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fatada blocului - cine plateste reparatia?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca cheltuielile de reparatie a fatadei blocului si balconului in situatia in care tencuiala a cazut: proprietarul apartamentului/balconului sau asociatia de locatari? Ce spune legislatia in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:45, 7 Iulie 2015
Exteriorul imobilului de locuit in comun constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari,care repartizeaza c/v costuri tuturor proprietarilor conditionat de cota indiviza
HG nr 1588/2007 Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis si subsol ghiocelpetrea ghiocelpetrea cine are datoria de a intretine acoperisul si subsolul unei scari de bloc in cadrul unei asocatii de proprietari? proprietarii de pe coloana respectiva sau ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada bloc miticamanea miticamanea Executarea reparatiilor la fatada blocului, tencuiala cazuta de pe peretii exteriori sau de la balcoane, este obligatia proprietarului/lor de apartament/e sau ... (vezi toată discuția)
Spatii comune merepere merepere in urma ploilor din ultimile zile, in calitate de presedinte, mi s-a adus la cunostinta de catre unii proprietari ca s-a infiltrat apa prin peretii exteriori, ... (vezi toată discuția)