avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Romania absurdului - refuz eliberare antibiotic fara ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Romania absurdului - refuz eliberare antibiotic fara reteta

Am avut "norocul" in urma cu o saptamana sambata mai exact sa am probleme stomatologice soldate cu umflarea partii drepte a fetei din cauza puroiului.
In astfel de cazuri trebuie folosita ampicilina pentru a se duce puroiul care este periculos netratat putand duce chiar si la moarte.
Stiind aceste lucruri caci mai avusasem asa gen de probleme in trcut am incercat sa obtin ampicilina de la farmacie mai ales ca pretul acesteia nu era unul substantial ,spre surprinderea mea peste tot mi-a fost refuzata elibererea acesteia pe motiv ca acest medicamente se da doar pe baza de reteta ,fiind sambata si neputand ajunge la medicul de familie pana luni am ajuns ca de la un simplu puroi la dinti sa ajung la UPU doar ca sa primesc o reteta simpla cu care sa imi pot lua acest medicament , acolo am asteptat aproximativ 7 ore in aceeasi oala cu cazuri gen infarct si plagi injunghiate si accidente masina doar pentru o reteta simpla cu care sa pot lua acest medicament dupa 7 ore mi s-a dat aceasta reteta cu care am putut sa iau aceast medicament .
Pe scurt ce sa mai zic ministerul acuza oamenii ca aglomereaza sistemul de urgenta dar prin birocratia lor excesiva ei practic obliga oamenii sa il aglomereze si suferinte in plus pentru cei aflati deja intr-o stare de sanatate proasta.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:30, 23 August 2015
Birocratia noastra romaneasca este peste tot.
In conditiile in care exista un document scris ca acest antibiotic se elibereaza doar pe reteta, farmacia nu are cum sa-l elibereze altfel.
Ar trebui sa fie initiat un proiect de act normativ care sa prevada situatiile exceptionale, care includ si pe cea in care v-ati aflat, precum si masurile aplicabile in cazul acestora. Ar trebui sa se faca o analiza completa bazata pe avantaje si dezavantaje, care sa scoata in evidenta necesitatea asigurarii unei flexibilitati decizionale angajatilor farmaciilor in eliberarea antibioticelor pentru a se asigura interventia medicala oportuna pentru ameliorarea diferitelor infectii care, netrate la timp, pot pune in pericol viata. Este cunoscuta viteza de reactie a medicilorde familie la acest fel de probleme. Majoritatea medicilor de familie nu primesc pacientii fara o programare prealabila iar despre apelarea acestora in afara orelor de program si deplasarea la domiciliul pacientului nici nu mai are rost sa discutam.
Trebuie oare sa moara cineva iar cazul acesta nefericit sa fie adus la cunostinta opiniei publ;ice de catre mass media pentru ca cineva din categoria celor cu atributii in acest domeniu (a se citi "medical") sa faca corectiile necesare pentru intrarea in normalitate?
Aveti posibilitatea unei intiative legislative cu respectarea legislatiei in vigoare - Legea nr.189/ 1999
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Necesitatea rezolvarii problemei cu retetele si cumpararea de medicamente fara reteta scrisa pe hartie CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aceasta problema am intalnit-o astazi. Reteta e la.cineva in varsta si medicamentele la multi kilometri de aceasta persoana, intr-o farmacie. Cardul de ... (vezi toată discuția)