avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare punct de pensie cu procentul de 25%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare punct de pensie cu procentul de 25%

La dat de 01,01,2010, m-am pensionat de invaliditate, de gradul II, iar de la 01.02.2015, m-am pensionat limită de vârstă. Menționez faptul că am avut stagiu de cotizare complect la data pensionării de invaliditate, de 41ani și 8 luni. In acest stagiu sunt cuprinși 5 ani și 6 luni de grupa II, cu un spor de grupă de 10 luni. Nu am beneficiat de reducerea vârstei de pensionare cu un an deoarece nu am avut cel puțin 6 ani lucrați în grupa II. Eu beneficiez de sporul de 25% la valoarea punctului de pensie, conform legii promulgate de președinte, pentru anii lucrați in grupa II ( 5 ani și 6 luni)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:54, 8 Iulie 2015
Nu exista stagiu complet de peste 41 de ani.
Acela este stagiul total de cotizare.
Stagiiul complet este de cel mult 35 de ani.
Pentru 5 ani de grupa II-a vi s-a acordat un stagiu aferent de 1 an si 3 luni(3 luni/an).
Vi s-a acordat si un punctaj suplimentar de 25% prin aplicarea prevederilor O.U.G.209/2008.
Pentru 5 ani de grupa II-a nu se acorda reducere de varsta.
Nu mai puteti beneficia de alta majorare de 25%.
Toate aceste date le gasiti in decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu suplimentar (pensie de invaliditate) simion_c2008 simion_c2008 sunt pensionat medical incepand cu 2010 si as dori cateva lamuriri, daca se poate: - am lucrat in gr ll de munca, 5 ani si 9 luni, in perioada 1978-1984; ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta eugenchis eugenchis Buna ziua.As dori un sfat de la d-voastra. Sunt nascut in 26-04-1958 si lucrez din 1976.Am lucrat in grupa I de munca urmatoarea perioada:din 15-01-1976 pina ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta Alvaro Liniers Alvaro Liniers Un barbat nascut 31.05.1951. Are in data 18.05.2009 decizia privind acordarea pensiei de invaliditate, cod pensie N23) stagiul complet de cotizare 35 ani 0 ... (vezi toată discuția)