Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta, daca are sens sau nu introducerea apelului.
Pe terenului parintilor unuia dintre soti se construieste un imobil (in aceeasi curte cu locuinta parintilor), cu autorizatia de constructie pe numele tatalui, imobil in care au locuit cei doi soti, pana la divort.
Sotia lucreaza la primarie, unde, fara sa stie sotul sau fostii socri s-a inscris in registrul agricol, ca fiind coproprietara (impreuna cu sotul) al imobilului, care de fapt, in acte apartine fostului socru.
Actiunea de partaj a fost deschisa de sotie (reclamant), impotriva fostului sot dar si a parintilor acestuia, cerand drept de creanta si de superficie, actiune ce i-a fost admisa ,constatandu-se ca imobilul apartine celor doi fosti soti si cu drept de folosinta a terenului aferent cladirii, revenindu-i astfel paratului (fostul sot) obligatia de a-i achita jumatate din suma imobilului si a bunurilor.
Este normal asa ceva? Cum sa apartina imobilul celor doi soti, daca autorizatia de constructie este pe numele tatalui sotului? La dosar a mai existat si un act prin care cei doi fosti soti se angajau ca tot ce vor construi va ramane tatalui sotului.
Sa zicem ca paratul va plati reclamantei suma stabilita in instanta, insa cine-i garanteaza ca el va fi proprietar, atata timp cat in acte e tatal sau? Daca vor parte la imobil si ceilalti copii al tatalui paratului?
Actiunea de partaj este introdusa si impotriva parintilor, insa in sentinta nu apar decat la cheltuili de judecata. S-a judecat totul ca si cum ar fi fost imobilul celor doi fosti soti. Cum poate o persoana sa plateasca jumatate dintr-un imobil, care de fapt nu-i apartine????
Este vre-o sansa ca in apel sa castige? Se mai plateste taxa de timbru, la fel ca in prima instanta, sau mai putin?
Multumesc!
Partaj - imobil
28lacra
Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, ce sanse are o persoana care a construit un imobil, in care au locuit fiul si fosta nora, sa-si recastige imobilul, care ... (vezi toată discuția)