avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - imobil

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, ce sanse are o persoana care a construit un imobil, in care au locuit fiul si fosta nora, sa-si recastige imobilul, care acum instanta decide ca apartine celor doi fosti soti.
Imobilul este construit in timpul casatoriei celor doi, pe terenul tatalui, in aceeasi curte cu imobilul vechi, cu autorizatia de construire pe numele tatalui si un act incheiat prin primarie, prin care se specifica "daca cei doi vor construi ceva, dupa 10 ani va ramane in folosinta tatalui".
La dosar au fost depuse acte, facturi pe numele tatalui, dar nu au fost luate in seama, deoarece fosta nora (lucrand in primarie) s-a inregistrat in Registrul Agricol ca si coproprietar. Mai mult, a contat marturia prietenei fostei sotii. Conteaza mai mult martorul decat actul????
Facandu-se partajul celor doi fosti soti,in incheierea de apel (definitiva) ambii au fost numiti proprietari, cu drept de folosinta al terenului tatalui. Este corect?
Care este actul ce demonstreaza ca cei doi ar fi proprietarii imobilului? Ar putea acestia sa vanda?
Mi s-ar fi parut corect ca cei doi sa beneficieze cel mult de un drept de creanta si nu sa li se aloce proprietatea imobilului pe terenul tatalui.
Ar mai putea apela la vre-o cale de atac, ma gandeam la contestatia in anulare?
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 23:15, 29 Martie 2016
Buna ziua,
Din cate inteleg sentinta a ramas definitiva prin decizia pronuntata in apel.
Exista cai de atac exceptionale dar pentru a le formula va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va poata sustine.
Cine a construit de fapt?
Corect, cine a construit, din ce bani, cu ce acord etc. Tatal a fost parte in dosar?
Ar fi trebuit sa introduceti o cerere in dosarul de partaj in calitate de intervenient.
N-am mai intrat pe forum pentru a citi mesajele.
Tatal i-a ajutat foarte mult la constructie (90%) si terenul fiind proprietatea sa, dar se pare ca martorii falsi au valoare mai mare decat probele scrise.
Cand s-a inceput constructia au avut si un act semnat, prin primarie, in care se specifica "tot ce va fi construit va ramane in proprietatea parintilor", act care a fost pus la dosar, dar.....
Iunie este termenul pana cand trebuie sa-i achite totul fostei sotii.
S-ar mai putea face ceva? Se poate redeschide dosarul de catre tata?
Au fost parte in dosar ambii socrii si au fost reprezentati de avocat, dar nu stiu daca a facut totul pentru acest caz, fapt pentru care doresc mai multe relatii de la dvs.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recastigare imobil 28lacra 28lacra Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, ce sanse are o persoana care a construit un imobil, in care au locuit fiul si fosta nora, sa-si recastige imobilul, care acum ... (vezi toată discuția)
Solutionare partaj- sanse apel si taxa de timbru? 28lacra 28lacra Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta, daca are sens sau nu introducerea apelului. Pe terenului parintilor unuia dintre soti se construieste un imobil (in ... (vezi toată discuția)
Partaj- imbunatatiri aduse imobilului socrilor 28lacra 28lacra Va rog sa-mi spuneti cum se face partajul in situatia in care cei doi soti au locuit intr-o locuinta construita de parintii unuia dintre soti (si pe terenul ... (vezi toată discuția)