As dori daca ma puteti ajuta in rezolvarea unei dileme:am un batran in scara in care unde locuiesc care ma tot roaga sa imi faca acte pe apartamentul in care locuieste,iar eu la randul meu sa il ajut deoarece este bolnav de cancer pulmonar.acum dilema: acesta are doi copii care nu au mai dat nici un semn de viata de foarte multi ani,acesta nu doreste sa le lase absolul nimic deoarece nu ii intereseaza de soarta acestuia.Ce ma puteti sfatui sa fac, sau sa faca batranul sa nu avem probleme cu copii acestuia?daca ii dezmosteneste legal cam cat ar costa si ar mai avea acestia vreun drept legal?va multumesc anticipat.
copii sunt mostenitori rezervatari ceea ce inseamna ca nu ii poate dezmosteni. prin lege (si nu se poate deroga de la aceasta prevedere) copii isi vor primi rezerva succesorala indiferent ce acte ati incheia dvs cu batranul si copii vor avea o cota parte din casa. asa ca dupa decesul batranului veti fi coproprietar pe casa impreuna cu copii acestuia. eu una nu mi-as dori o asemenea situatie, dar e strict o opnie personala.
cu stima, cassy