avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... respectarea C.C.M. la concedieri colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

respectarea C.C.M. la concedieri colective

Buna ziua
Am primit preaviz 20 zile in vederea incetarii contractului de munca ca urmare a reorganizarii activitatii in temeiul art. 65 alin.(1) coroborat cu art.66 teza a doua din Legea 53/2003, concedierea isi produce efecul cu 16.07.2009
Un articol din C.C.M. prevede urmatoarele
La luarea masurii de desfacere a C.I.M. pentru reducerea de posturi vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:
masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;

A fost corecta aceasta decizie de a fi eu concediat avand varsta de 35 ani, un copil de 10 luni si sotia in concediu postnatal ? Pe acelasi post a ramas un coleg de 51 ani cu un copil de 20 ani.
Se poate motiva aceasta decizie ca el (colegul ramas) are o experienta mai bogata in domeniu, vechime in firma de 5 ani iar eu doar 2 ani jumate?
Acest preaviz poate fi atacat in instanta sau trebuie sa am decizia de concediere care banuiesc ca va veni pe 16.07.2009
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: soso35 , utilizator 17:14, 8 Iulie 2009
Buna ziua,

clauza de care vorbiti dvs se aplica numai in cazul concedierilor colective. Daca in intreprinderea dvs. nu se fac concedieri colective atunci nu vi se aplica acest articol.

Av. Boncu
Puteti ataca decizia de concediere emisa in baza art.65 alin.1 C.mun., numai daca considerati ca desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă şi nu are o cauză reală şi serioasă.
Contestatia la decizia de concediere se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Contestatia se depune la Tribunalul judetean in a carui raza teritoriala aveti domiciliu, iar cererea este scutita de plata taxelor judiciare.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri si mentionez ca este o concediere colectiva

In aceasta situatie am prioritate de a ramane inaintea colegului meu fiind singurul angajat cu minor in intretinere?
1. Fiti atent insa ca s-ar putea sa pierdeti procesul si banii pentru avocat!
2. Angajatorul poate dovedi foarte usor ca celalalt salariat este mai util unitatii sale decat dvs.
3. Pentru angajator, bunul mers al unitatii sale, obtinerea de profit sunt priorotare in fata problemelor sociale ale angajatilor sai.
4. Nu vreau sa va descurajez dar sansele de castig sunt, dupa mine, aproape nule. Motivele invocate de dvs. sunt valabile pentru multa lume in tara asta.
5. Daca colegul ar fi fost in locul dvs. ar fi zis acelasi lucru si ar fi gasit ca are probleme mai grele decat dvs.
6. Decat sa pierdeti timpul cu judecata mai bine ati cauta, in timpul somajului, un alt loc de munca.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 alin 1 cristian_z cristian_z ma aflu in postura de deveni somer.Conform art 65 alin 1 CIM,dar date find continutul protectiei sociale fiind unic ntretinator l familiei care cuprinde 4 ... (vezi toată discuția)
Rog urgent art 73 si art 65 din codul muncii anne_marieee anne_marieee articolul 73 alin 1 are legatura cu art. 65 alin 1 pentru persoanele care revin la munca din concediu crestere copil ( bene ficiaza de somaj?) (vezi toată discuția)
Este legalã concedierea mea? anida1980 anida1980 Bună ziua, Sunt o persoană care am lucrat în sistemul bugetar, mai exact în învăţământ. Săptămâna aceasta am primit preaviz, urmând ca ... (vezi toată discuția)