avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita amenda rovineta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita amenda rovineta

Am primit la fostul domiciliu ( unde locuieste mama) o executare silita(somatie) pentru o amenda la rovineta din anul 2012.
Amenda a fost aplicata in data de 12.06.2012, si nu mi-a fost comunicata niciodata. Amenda a fost redactata cu fostul domiciliu.
Am schimbat buletinul, dar actele autoturismului nu le-am schimbat. Si acum am primit o somatie de la un executor judecatoresc tot la fostul domiciliu.
Pot sa fac ceva sa scap de plata acestei somatie, avand in vedere ca nu mi-a fost comunicata la adresa din buletin, si nici amenda nu a fost comunicata la domiciliul meu?
Precizez ca am depasit termenul in care puteam contesta executarea.
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 16:22, 11 Iulie 2015


Aspectul ca dvs nu ati respectat dispozitiile in vigoare si nu ati informat autoritatile de schimbarea domiciliului,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata amenzii
Pentru a indeparta situatii mai neplacute,analizati oportunitatea achitarii amenzii


Exista vreo obligatie de a informa autoritatile de schimbarea domiciliului?
La autoritati m-am prezentat cand am schimbat domiciliul, nu-i asa?
Faptul ca nu mi-a fost comunicat vreodata procesul verbal are vreo relevanta?
Sau faptul ca nu mi-a fost comunicata somatia de plata are vreo relevanta?
Ce se poate face? Tinand cont ca termenul pt contestatie la executare a fost depasit?
Nu doresc sa platesc deoarece nu mi-a fost comunicat nicioadata ca as avea ceva de plata.
Va multumesc.
Există obligaţia ca atunci când vă schibaţi domiciliul să vă schimbaţi şi celelalte documente, de genu permis, civ maşină, paşaport etc. Toate documentele unde apare vechiul domicilui al dvs.
tineti cont ca daca nu rezolvati ceva cu anularea eventual a procesului verbal o sa va puna poprire pe conturi sau pe salariu.Eu am vandut masina cu acte in regula si tot mi-au luat din cont 4 executari silite a cate 460 roni fara sa stiu macar. Am angajat un avocat acum dar tot sunt sceptic ca imi voi recupera banii.
Exista sanctiune pt ca nu mi-am schimbat restul documentelor. Dar aceasta nu poate fi o scuza ca executarea nu a fost comunicata la domiciliul meu. Comunicarea executarii s-a realizat in 2015, eu mi-am schimbat domiciliul in 2012. Autoturismul a fost radiat din circulatie in 2012 decembrie.
Executarea si comunicarea ei se face in baza talonului masinii din 2012, sau trebuie realizata la domiciliul actual. Totusi sunt peste 3 ani de cand am schimbat domiciliul.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un pv si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii adina23 adina23 In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, ... (vezi toată discuția)
Exceptia de inadmisibilitate intr-o contestatie la executare iovita iovita Bună ziua, am pe rol un proces de contestaţie la executare pentru o amendă dată de Regia nationala de drumuri pe motiv că nu am avut rovigneta. Nu mi s-a ... (vezi toată discuția)