avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita amenda rovineta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita amenda rovineta

Am primit la fostul domiciliu ( unde locuieste mama) o executare silita(somatie) pentru o amenda la rovineta din anul 2012.
Amenda a fost aplicata in data de 12.06.2012, si nu mi-a fost comunicata niciodata. Amenda a fost redactata cu fostul domiciliu.
Am schimbat buletinul, dar actele autoturismului nu le-am schimbat. Si acum am primit o somatie de la un executor judecatoresc tot la fostul domiciliu.
Pot sa fac ceva sa scap de plata acestei somatie, avand in vedere ca nu mi-a fost comunicata la adresa din buletin, si nici amenda nu a fost comunicata la domiciliul meu?
Precizez ca am depasit termenul in care puteam contesta executarea.
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 16:22, 11 Iulie 2015
Mama dumneavoastra a semnat acea dovada de inmanare a plicului ce contine actele procedurale ?
In cazul in care plicul este primit si se semneaza dovada de inmanare de catre un membru al familie care locuieste cu debitorul ( exista o astfel de mentiune pe acea dovada de inmanare), din pacate nici executorul nu poate lua la cunostinta ca nu mai locuiti la acea adresa pentru a solicita informatii privind noul dvs domiciliu.

Referitor la o eventuala contestatie la executare, puteti incerca sa formulati o astfel de actiune, explicand ca ati introdus tardiv cererea din cauza ca actele nu v-au fost comunicate la domiciliul actual etc., dar nu vi se poate garanta o solutie favorabila.
Nu a semnat nimeni pt primire. Am gasit plicul in cutia postala.
Domiciliul meu este diferit fata de cel al mamei.
Ce este revoltator ca nu a fost comunica vreodata procesul verbal de amenda. M-am trezit executat silit pt o amenda de care nu am stiut niciodata. Si m-a surprins faptul ca au trimis executarea la domiciliul vechi.
Asta vroiam sa stiu, ca este legala executarea si imi este opozabila daca mie nu mi-a fost comunicata niciodata !?
Va duceti la iPJ .Depuneti o cerere prn care solicitati eliberarea unui duplicat dupa PV si dovada ca PV a fost comunicat. PV se comunica cu confirmare de primire.
Duceti -va la FISC si vedeti data cand au primit PV de la politie.Trebuia trimis in 6 luni de la intocmirea PV.Sau vedeti daca a trecut 3 ani .
Daca nu vor sa va dea informatiile solicitati - le prin instanta.
Introduceti o actiune prin care solicitati anularea PV ca urmare a depasirii termenului de 2 sau 6 luni asa cum prevedea OG nr. 2 din 2001 actualizata.Solicitati eliberarea unui certificat de grefa prin care sa se sublinieze faptul ca obiectul dosarului il reprezinta PV care a stat la baza titlului executoriu.Spuneti si cand ati luat cunostiinta de existenta PV.
Contestati titlul executoriu si somatia (aceasta trebuia facuta in 15 zile de la comunicare sau de cand ati luat la cunostiinta de titlul executoriu ), solicitand anularea titului executoriu si somatiei depunand la dosar certificatul de grefa obtinut .Motivati de ce nu ati putut contestat PV in termenul legal.Puteti solicita eventual si suspendare executarii silite, depunand o cautiune de 10 % amenda (o platiti la CEC ). Dar nu este obligatoriu.
Motivati de ce ati depasit termenul de a introduce contestatie la titlul executoriu.Va poate anula contestatia ca tardiv introdusa.
Politia are o baza de date cu datele personale ale cetatenilor.Avea posibilitatea sa va trimita PV la noua adresa.Faptul ca nu va trimis la noua adresa dovedeste ca PV nu a fost comunicat in termen.Intre iunie 2012 si iunie 2015 , probabil ca va - ti schimbat domiciliul.
Titlul Executoriu trimis de catre FISC se comunica cu confirmare de primire.
Situatia este putin gri, daca imi permiteti sa o formulez asa.

Pe de o parte avem obligati dvs de a va schimba actele in momentul schimbarii domiciliului si de a informa toate institutiile in acest sens, si pe de o parte avem o institutia care nu v-a notificat la noua adresa de domiciliu, dar care pe de alta parte nu prea avea de unde sa stie unde v-ati mutat ptr ca dvs nu ati informat-o, ca sa zic asa.

Conform dispozitiilor OG 15/2002 invocate si in cuprinsul pv-ului, identificarea contravenientului se face prin baza Directiei de Regim Permise si Inmatriculare vehicule, nu la Serviciul de evidenta populatiei.

In orice caz, puteti incerca sa formulati contestatie la executare sau plangere contraventionala, desi ptr plangerea contraventionala practicienii ar putea sa va spuna ca nu mai sunteti in termen.
In ambele motivati ca nu ati luat la cunostinta pv ptr ca nu mai locuiati la acea adresa si astfel nu ati putut sa-l contestati etc.
Trebuie sa aveti in vedere ca pana se solutioneaza contestatia/plangerea contraventionala cel mai probabil dosarul dvs va fi si solutionat in cazul in care aveti venituri ce pot fi executare. De asemenea, si daca solutia va va fi favorabila, aceasta poate fi atacata de catre creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un pv si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii adina23 adina23 In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, ... (vezi toată discuția)
Exceptia de inadmisibilitate intr-o contestatie la executare iovita iovita Bună ziua, am pe rol un proces de contestaţie la executare pentru o amendă dată de Regia nationala de drumuri pe motiv că nu am avut rovigneta. Nu mi s-a ... (vezi toată discuția)