avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exceptia de inadmisibilitate intr-o contestatie la ...
Discuție deschisă în Executare silită

exceptia de inadmisibilitate intr-o contestatie la executare

Bună ziua, am pe rol un proces de contestaţie la executare pentru o amendă dată de Regia nationala de drumuri pe motiv că nu am avut rovigneta. Nu mi s-a întocmit PV pe loc, dar mi-a fost trimis. Nefiind în localitate nu am ştiut de PV, trezindu-mă la executare la Primărie. Am făcut contestatie la executare, cerând anularea PV. Judecătoarea mi-a spus să rezolv exceptia de inadmisibilităţii capătului de cerere privind plângerea împotriva PV. Am invocat art 399 CPC (3), pentru a invoca în contestaţie şi apărări de fond împotriva titlului executoriu, dar a spus că nu l-am citit pe tot. Mai am vreo sansă să anulez PV ?Pe fond câştig sigur căci amenda era plătită. În plus, nefiind maşina mea, nici nu aveam eu obligaţia să plătesc rovigneta. Vă mulţumesc mult, Nelu.
In contestatia la executare trebuie sa aratati ca va plingeti si impotriva PV intrucit nu ati luat la cunostiinta de existenta lui decit odata cu somatia pentru executare si cu ocazia aceasta ridicati si exceptiile aratate
Nu stiu ce ati contestat dvs. daca ati platit amenda...
Teoretic, trebuia sa formulati plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si apoi contestatie la executare, solicitand suspendarea executarii pana la solutionarea plangerii dvs.
Procesul-verbal trebuia contestat in 15 zile de la data cand l-ati primit (data stampilei de pe plic).

Da, consider ca exceptia indamisibilitatii capatului de cerere privind plangerea contraventionala este intemeiata.
In cadrul C.E. dvs. nu puteti sa cereti decat ANULAREA ACTELOR DE EXECUTARE nu si a P-V. Acest lucru il puteati face doar pe calea unei plangeri contraventionale.

So: vazand exceptia invocata de catre instanta...puteti face o precizare prin care aratati ca renuntati la acest capat de cerere (daca sunteti in termenul prev.de cpc, daca nnu..chiar nu conteaza acest capat de cerere in faza in care va aflati) si ca solicitati DOAR anularea actelor de executare..sau a executarii silite, intrucat amenda a fost platita. Cereti cuvantul la probe si solicitati incuviintarea probei cu inscrisuri, invocand si atasand in acest sens dovada platii.
Pe fond cereti anularea actului de executare pe care l-ati contestat sau a executarii silite intrucat amenda a fost platita.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Repunerea în prescripție extinctivă lucianaurelian lucianaurelian Bună ziua! Am și eu următoarea speță în 2012, mai, am luat o amendă la rovinietă. Am plătit atunci amenda da nu și despăgubirea. În februarie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)